Cazin

Učenici sjede u učionici bez prozora, na puknutim stolicama

19.09.2018.
u 12:00

Profesorica Druge srednje škole u Cazinu objavila je fotografiju učionice u kojoj provodi sedam sati sa svojim učenicima. Učionica je u stanju “raspada”, nema prozora, na vratima nema brave, zidovi i pod su oronuli, a takav prizor nećete vidjeti na predizbornim plakatima stranaka.

Profesorica Sedija Midžić objavila je apel na Facebooku postavivši pitanje: “Ima li itko normalan u ovoj zemlji da zaustavi agoniju?”.

- Ja sam sa svojim učenicima provela sedam sati u učionici koja nikako nema prozore. U učionici koja nema bravu na vratima. Neka je sram društva koje tolerira toliko degradiranje prosvjetnog radnika. Znam da će me ova objava koštati mobinga, ali kao profesorica koja je u redovitom postupku školovanja provela 18 godina i 14 godina u učionici s djecom ne mogu dopustiti da mi se vrijeđa inteligencija i da se degradira moja ljudskost i osnovno ljudsko pravo mojih učenika. U ratu smo imali prozore i vrata s bravama - napisala je profesorica.

Objava je izazvala veliku raspravu, a građani ne mogu vjerovati da se učenici školuju u ovakvim prostorijama koje nisu primjerene ni skladištu. U školi su tri smjera: građevinarstvo i geodezija, ekonomija, pravo i trgovina te ugostiteljstvo i turizam, a učionice uopće nisu opremljene za praktičnu nastavu. Ova učionica nema ni dnevno svjetlo.

- Meni se plače. Ja danas četiri sata u ovakvoj učionici pričam s djecom o proceduri osnivanja tvrtke i bez i jednog računala trebam ih učiti kako registrirati i voditi tvrtku. Oni u skupinama na listovima papira pišu ono što bi trebali praktično raditi - odgovorila je profesorica na pitanje roditelja koji su izrazili šok i nevjericu. Javili su se i bivši učenici koji su kazali kako se u ovoj učionici nije ništa renoviralo već deset godina.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije