zaključci

Ubio se 20. čovjek koji je imao kredit u švicarskim francima

Švicarski franak švicarac
Boris Ščitar/PIXSELL
09.02.2015.
u 09:17

Prije četiri dana vješanjem je izvršio samoubojstvo dvadeseti klijent kredita u švicarskim francima iz središnje Bosne, priopćio je Kemal Duraković, predsjednik Udruge ‘Švicarac’ koja okuplja kreditne dužnike u francima. “Trenutačno djeca”, kako kaže Duraković “stradalog člana ne dopuštaju da se s njegovim imenom izlazi u javnost, ali se nadam da ćemo suglasnost od obitelji dobiti sljedećih dana da se izađe i s imenom dvadesete žrtve Hypo banke i bh. institucija”.

Gašenje računa u banci

Na sastanku Udruge ‘Švicarac’ odlučeno je da se obustave daljnje uplate rata do dolaska novih vlasnika Hypo banke u lipnju ove godine, ili stečaja, ili likvidacije banke. Novac od rata klijenata kredita treba deponirati na račune drugih banaka, sačekati lipanj 2015. jer je, kako ističu, “očito da s dosadašnjom strukturom zaposlenika Hypo banke i njihovih pomagača, bh. satelita, nema dogovora. Ne žele dogovor, a to će ih na kraju utakmice financijski stajati”.

Nezakoniti rad banke

Udruga ‘Švicarac’ traži gašenje svih tekućih računa, računa tvrtki, štednje u Hypo banci kako klijenata kredita tako i njihovih članova obitelji, prijatelja... Traže od vlasti da utvrdi jesu li krediti u francima davani na zakonit način, traže stav i mišljenje Konkurencijskog vijeća BiH o ugovorima kredita vezanih uz franak. “Hypo banka nam je nametnula ovaj rat i udar na naše obitelji. Nažalost, mi smo prinuđeni prihvatiti rat iz kojeg ćemo sigurno izići kao pobjednici, a Hypo banka poražena strana”, poručuju iz Udruge ‘Švicarac’. Oni čekaju formiranje vlasti od koje će tražiti žurne mjere zaštite.

Komentara 3

SP
splitskodite1976
10:35 09.02.2015.

E moj narode...

DA
DARC2332
12:46 09.02.2015.

kako tim prokletim bankarima drzava ne moze stati na kraj i zastititi prevarene i pokradene ljude??!!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije