narodni lijekovi

U zimskim danima jedite barem jednu jabuku na dan. Evo zbog čega...

jabuka
02.02.2016.
u 20:00

Ako imate želučanih tegoba, jedite sorte jabuka koje su slađe i 'brašnastije', a izbjegavajte kiselije

Miris jabuka iz stare bakine škrinje, kojeg se danas sjećaju samo oni malo stariji, priziva dašak minulih vremena. Ona bude najnježnije uspomene na bakine savjete o zdravlju, jer ona se uvijek brinula o svojim unucima nastojeći im usaditi trajne vrijednosti o životu i zdravlju.

A njezin glavni savjet je bio - uvijek u zimskim danima jesti jabuke!

Uvijek je govorila na temelju životnog iskustva i naslijeđenog iskustva predaka: Samo jedna jabuka na dan čuva zdravlje! Nije ni slutila koliko je bila u pravu.

Taj narodni savjet i iskustvo potvrdila su i suvremena istraživanja - jabuka je izvanredna vioćka koja sadrži niz sastojaka koji djeluju povoljno na srce i krvotok.

Zato danas sve češće i liječnici znaju reći da jabuka tjera bolesti iz kuće,osobito u zimskim danima. Zato je višestoljetno iskustvo naših predaka putokaz mnogima koji hoće slijediti dobrobiti prirodnih lijekova iz ostavštine naših djedova i baka.

Suvremeni čovjek sve se više vraća prirodi i njezinim blagodatima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?