SKUPŠTINA USŽ

U Unsko-sanskoj županiji imenovana nova Vlada, premijer Nijaz Hušić

Vlada usž
Fena
05.12.2023.
u 18:47

Na izvanrednoj sjednici Skupštine Unsko-sanske županije danas je smijenjena Vlada te županije, koju je predvodio Mustafa Ružnić (NES). Vlada je smijenjena sa 19 glasova ZA, devet PROTIV, suzdržanih nije bilo, dok tri zastupnika nisu nazočila sjednici.

Ova odluka je rezultat dugotrajnih loših odnosa između Stranke demokratske akcije (SDA) i Narodnog europskog saveza (NES), koji su se dodatno zakomplicirali tijekom posljednjih nekoliko mjeseci.

Sve je počelo onda kada su krenule turbolencije u NES-u što je rezultiralo time da SDA partneri nisu više imali parlamentarni kapacitet kakav su ranije imali, te je SDA Klub postao Klub s najviše zastupnika i na osnovu toga su uputili zahtjeve za više udijela u vlasti.

- Točnije, mi smo tražili da naše učešće bude 50 posto ali to nismo dobili. Uložili smo puno truda tijekom proteklih mjesec dana da s našim partnerima to dogovorimo, ali pregovori nisu urodili plodom, te smo jednoglasno u SDA USŽ donijeli odluku da preuzmemo vođenje Županije. To smo mogli ostvariti samo sa promjenom koalicijskih partnera što je dovelo do održavanja ove sjednice i imenovanja nove vlade – pojasnio je za skupštinskom govornicom Jasmin Musić (SDA).

Nova vlada USŽ je imenovana na čelu s premijerom Nijazom Hušićem (SDA). Imenovanje nove vlade predstavlja promjenu političke dinamike u Županiji, budući da su u novu koaliciju i parlamentarnu većinu ušli Socijaldemokratska partija (SDP), POMAK, te Narod i Pravda. Za predsjedatelja Skupštine USŽ izabran je Zikrija Duraković iz POMAK-a.

Ministri koji su danas imenovani u novu Vladu su: Dragan Polimanac, ministar pravosuđa i uprava; Armin Kardašević, ministar privrede; Zemina Kadirić, ministrica zdravstva, rada i socijalne politike; Denis Osmankić, ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta; Almir Tutić, ministar branitelja i ratnih vojnih invalida; Danko Jakšić, ministar financija; Almir Imširović, ministar gradnje, prostornog uređenja i zaštite okoliša; Mehmed Ćenanović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva; te Adnan Habibija, ministar unutarnjih poslova.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije