Otvorena birališta

U tijeku su izbori u Srebrenici, većina Bošnjaka ih bojkotira

izbori srebrenica
Avaz
21.02.2021.
u 08:40

Na ponovljenim izborima u Srebrenici jutros je na vrijeme otvoreno 26 biračkih mjesta. Izbori se neće ponoviti u Kalimanićima i Urisićima te na nepotvrđenom biračkom mjestu. Neće biti angažiran ni mobilni, ali će raditi jedan Covid tim, priopćeno je za Avaz iz Općinske izborne komisije u Srebrenici.

Na biračkim popisima ima 10.002 birača, plus 391, koji su registrirani za osobno glasanje. Na biračkom mjestu u Živinicama upisano je 330 i Gradačcu 105 birača. Za izbore je osigurano 40.000 maraka

Zekerijah Hadžić, član OKI Srebrenica, kaže da neće raditi mobilni tim, ali putem covid tima glas će moći dati 27 građana. Naglašava da je angažirano 84 biračkih članova i 82 zamjenika.

U prvim satima ponovljenih izbora u Srebrenici nema gužvi na biračkim mjestima. Razlog je odluka Inicijative „Moja adresa Srebrenica“ o bojkotu. Većina Bošnjaka će zbog neponavljanja izbora putem pošte bojkotirati ponovljene izbore u Srebrenici. I na biračkim mjestima malo je bošnjačkih članova, jer su odustali nakon odluke o bojkotu izbora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije