POLOG:

U tijeku rekonstrukcija područne škole

POLOG:
01.08.2016.
u 19:46

U četvrtak 28.srpnja 2016. godine započeli su radovi na rekonstrukciji objekta područne škole u Pologu. U okviru rekonstrukcije predviđena je potpuna obnova krova škole, izmjena električnih instalacija, obnova fasade, zamjena dijela otvora na objektu te manji zahvati ukoliko financijska sredstva dozvole. Projekt u cijelosti financira Grad Mostar, a izvođač radova je tvrtka GTR Mostar, stoji na stranici Treće osnovne škole Mostar.

Izgradnja škole u Pologu započela je 1931. godine, a završena 1933. godine. Nastava se počela izvoditi u školskoj 1932./1933. godini. U periodu od 1964. do 1975. godine škola u Pologu je djelovala kao samostalna pod nazivom Osnovna škola Polog, piše Prvi.tv.

Od 1965. pa do 1969. godine zgradi škole su nadograđene četiri učionice u smjeru zapada te sanitarni čvor. Škola se nastavlja prostorno širiti 1977. godine kada su sa sjeverne strane objekta nadograđene prostorije potrebne za školsku kuhinju.

Za vrijeme Domovinskoga rata školska zgrada u Pologu je poprilično oštećena te je bilo nužno pristupiti obnovi koja je uz pomoć međunarodnih organizacija završena 1996. godine.

Od najnovijih događanja valja istaknuti: uvođenje sustava centralnog grijanja, izgradnju školskog igrališta 2009. godine, opremanje suvremenog informatičkog kabineta, izmjena otvora na učionicama te sanacija sanitarnih čvorova.

Od 1975. godine pa do danas škola u Pologu radi kao područni razredni odjel Treće osnovne škole Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?