Nevjerojatna priča

U svibnju završio prvi razred srednje, već u kolovozu i drugi

bakir selimović
24.09.2022.
u 12:21

Da to nije učinio, Bakir Selimović, 16-godišnji genijalac iz Živinica, dosađivao bi se na nastavi. U Gimnaziji kažu kako ovakvog učenika nisu imali

Bakir Selimović iz Živinica ima 16 godina i učenik je trećeg razreda JU Gimnazija Živinice. U svibnju ove godine završio je prvi razred spomenute škole u toj općini Tuzlanske županije, nakon čega je odlučio polagati ispite iz drugog razreda, javlja O Kanal. I uspješno ih je položio već u lipnju i kolovozu. Kako se navodi, taj je 16-godišnjak jedan od rijetkih učenika u Bosni i Hercegovini koji je u jednoj godini završio dva razreda srednje škole.

- S obzirom na to da je bilo 19 ispita koje je trebalo položiti u lipnju i kolovozu, mogu reći da su mi omiljeni ispiti bili fizika, matematika te prirodne znanosti. Bilo je prilično stresno i zahtjevno jer je to provjera znanja iz cijele godine odjednom. Neki ispiti imaju i pismeni i usmeni dio - kazao je gimnazijalac Bakir za O Kanal.

Bakir je za ovaj potez imao potporu obitelji, ali i uprave škole i profesora. Njegova profesorica ističe kako je iznimno nadaren i vrijedan učenik.

- U Gimnaziji Živinice radim 24 godine i mogu reći kako nikada nismo imali ovako talentiranoga učenika. Navrijeme smo to prepoznali i dali mu mogućnost jer ona u zakonu postoji. Da to nismo uradili, on bi se dosađivao na redovitoj nastavi - kazala je Muljka Hamzagić, profesorica u Gimnaziji Živinice.

- Kada je u pitanju plan i program za drugi razred, uvidjeli smo da on 70-80 posto toga plana zna i odlučili smo podnijeti zahtjev. Potom smo angažirali profesore koji su mu davali potporu, sate. Presretni smo i zadovoljni i Bakir je sada treći razred - kazao je Suad Selimović, Bakirov otac.

Nakon srednje škole ovaj talentirani mladić planira upisati fakultet informacijskih tehnologija.

- Naravno, ako mi se pruži prilika za uspjeh u BiH, planiram ostati ovdje, a ako ne, moram i ja, nažalost, ići - dodao je Bakir za O Kanal.

A uz ovakav rad, zalaganje, talent i volju za učenjem, nitko ne sumnja u Bakirov uspjeh - u Bosni i Hercegovini ili bilo gdje drugdje. (ri)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije