KORONAVIRUS

U RS-u 39 novozaraženih, među njima osam medicinskih radnika

25.04.2020.
u 10:33

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj registrirano je 39 novih slučajeva koronavirusa nakon što je testirano 765 laboratorijskih uzoraka.

Uzorci su prikupljeni iz 38 općina u ovom bh. entitetu i radi se o najvećem broju obrađenih uzoraka u jednom danu, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Također, među zaraženima je i osam medicinskih sestara i tehničara iz UKC u Banjoj Luci i bolnice u Bosanskoj Gradišci.

Riječ je o 23 muškarca i 16 žena. Tri žene su starije dobi, deset žena srednje životne dobi i tri mlađe životne dobi. Osam muškaraca je starije životne dobi, 12 srednje životne dobi, a tri osobe su mlađe životne dobi, prenosi Klix. 

Iz Banje Luke su 23 osobe, po tri iz Laktaša i Prijedora, po dvije iz Bosanske Gradiške i Kotor Varoši i po jedna osoba je iz Doboja, Prnjavora, Bosanske Dubice, Oštre Luke, Pala i Kalinovika.

Većina novozaraženih su bliski ili obiteljski kontakti s ranije potvrđenim slučajevima, dok dio osoba nije mogao navesti bilo kakvu epidemiološku vezu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?