Kategorizacijom obuhvaćeno 2857 objekata

U potresu u Kostajnici oštećeno 935 objekata

02.03.2021.
u 08:48

U općini Kostajnica 935 objekata oštećeno je u potresu koji je krajem prošle godine pogodio ovu lokalnu zajednicu u BiH, od kojih je 12 toliko urušeno da neće moći biti sanirano.

- Kategorizacijom je obuhvaćeno ukupno 2857 objekata, od čega je 935 oštećeno, odnosno kategorizirano odgovarajućim stupnjem oštećenja - rekao je za agencije načelnik općine Nikola Janjetović.

Prema njegovim riječima, 12 objekata je kategorizorano najvišim, VI. stupnjem oštećenja, što znači da su urušeni ili oštećeni u tolikoj mjeri da njihova sanacija nije moguća.

- Trećom kategorijom su označena 122 objekta, IV. - 63, a V. kategorijom 32 objekta i za objekte s ovim kategorijama morat će se raditi projekti sanacije kojima će biti određen opseg radova. Nije isključeno da neki od ovih objekata neće više moći biti korišteni - rekao je Janjetović i dodao da je I. i II. kategorijom označeno 706 objekata.

Povjerenstva će pristupiti određivanju globalne štete, što bi trebalo biti završeno do 15. ožujka. Ovog tjedna će biti pregledana i infrastruktura.

- Građani su prijavili pukotine na cestama, ima određenih kvarova i na vodovodnoj mreži, ali čekat ćemo riječ stručnjaka - rekao je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije