Načelnik općine potpisao odluke

U Posušju isplaćena 82 poticaja za proljetnu sjetvu

sjetva traktor
01.05.2024.
u 08:30

Subvencija se odnosi na troškove nabave sjemena žitarica te troškove nabave mineralnih gnojiva za proljetnu sjetvu

Načelnik općine Posušje Ante Begić potpisao je odluke za 82 poljoprivrednika s područja općine Posušje o odobravanju poticajnih sredstava za proljetnu sjetvu. Riječ je o iznosu od 40.000 KM koji je već isplaćen korisnicima.

Pravo na subvenciju na temelju prijave na prethodno raspisan javni poziv ostvarila su poljoprivredna gospodarstva s područja općine Posušje upisana u registar Službe za gospodarstvo Općine Posušje.

Subvencija se odnosi na troškove nabave sjemena žitarica te troškove nabave mineralnih gnojiva za proljetnu sjetvu i proljetnu prihranu žitarica.

- Prošle godine također smo u proračunu izdvojili određena sredstva za poljoprivredu, a ove smo nastavili i povećali te iznose. Nadam se kako će naši proizvođači prepoznati podršku koju im dajemo i da će im ova podrška olakšati napore u proizvodnji - kazao je načelnik Posušja Ante Begić. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije