Ljubuški

U Mostaru imaju odgovarajuću skrb

ww
26.09.2015.
u 06:30

Svaki radni dan u tjednu, autobus Udruge roditelja djece s posebnim potrebama “Duga” iz Ljubuškog ide u Mostar. Vozi osmero djece s posebnim potrebama u nekoliko specijaliziranih ustanova koje pružaju dnevnu skrb, brigu i obrazovanje djeci kojima je potrebna svakodnevna pomoć obitelji, ali i društva.

Veliki uspjeh

To je velik uspjeh roditelja i Udruge “Duga” koji su se trudili i borili da se to ostvari, budući da u Ljubuškom ne postoje uvjeti kao u Mostaru. Nakon jednogodišnje borbe za prijevoz i smještaj djece u odgovarajućim mostarskim ustanovama, prošle godine je to postalo stvarnost. Od hrvatske Vlade dobili su posebni bus koji ih, ovisno gdje stanuju, u vremenu od 6.30 do 7.15 sati preuzme i od 12 do 12.30 sati vrati kući. Idu u tri ustanove: Branko Markota s Humca u Svetu Obitelj, Stipan Mišetić iz Grabovnika, Goran Bulić iz Grabova Vrila i Pavo Kolobarić iz Radišića u Los Rosales, a od ove školske godine djeca iz posebnog odjela, Andrea i Andrijana Bule iz Cerna, Ilija Ćorić iz Lipna i Pavo Dževlan iz Mostarskih Vrata krenuli su u Srednju turističko-ugostiteljski školu.

Roditelji zadovoljni

Osim vozača, u njihovoj pratnji je učiteljica Magda Ivanković. - Roditelji su sretni jer je njihovim najmilijima pružena prilika za rehabilitaciju i obrazovanje. Drago im je što njihova djeca dobivaju ono što i zaslužuju. Obiteljima djece nije lako, ali spoznaja da su njihova djeca na sigurnom, uvelike im olakšava svakodnevnicu. Roditelji zahvaljuju Ministarstvu obrazovanja koje je dodijelilo pratnju učiteljice Magde bez koje prijevoz ne bi bio moguć, načelniku općine Ljubuški Nevenku Barbariću, Domu zdravlja Ljubuški te Centru za socijalni rad, koji snose troškove prijevoza i vozača. Osim troškova prijevoza navedeni snose i troškove prijevoza u Sarajevo gdje naši članovi idu na terapije dva puta mjesečno - kažu u udruzi “Duga”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije