bageru uskoro na ulicama

U Mostaru će rušiti još 26 nelegalno izgrađenih objekata

13.04.2018.
u 11:37

Gradska uprava Mostar preko svojih nadležnih službi nastavlja aktivnosti na uklanjanju građevina izgrađenih bez pravomoćnog odobrenja za građenje (bespravnih objekata) na široj lokaciji grada. Uskoro će započeti uklanjanje i bespravnih objekata u Ulici kralja Tomislava, lokaciji poznatoj kao tzv. Staro igralište, dok će se u Dubrovačkoj ulici izvršiti uklanjanje i dislokacija zelene veletržnice, kao i u prigradskom naselju Buna. Realizacijom plana uklanjanja bespravnih objekata na području Mostara do sada su uklonjena 94 objekta. - Predviđenim dinamičkim planom uskoro bi taj broj trebao narasti na 120 objekata, a javnost će biti redovito izvještavana s rezultatima na realizaciji plana uklanjanja bespravnih objekata - priopćeno je iz Gradske uprave Mostara. Inače, posljednji projekt rušenja bespravnih objekata u Mostaru proveden je prije nešto manje od godinu dana. Tada je srušeno nekoliko objekata na području naselja Centar 2.

Također, prema planu koji su napravile stručne službe Grada, tada je srušen veći broj objekata u naseljima Bijeli brijeg, Balinovcu, Rondou, Bišću Polju, Rodoču, Sjevernom logoru, Zaliku, Zgonima te užem središtu grada. - Onim vlasnicima nelegalnih objekata koji su se o njihovu uklanjanju dogovorili s izvođačem radova neće biti ispostavljen račun za spomenute radove - navodi se u informacijama iz mostarske Gradske uprave. Bespravna gradnja problem je s kojima se gradske vlasti nisu obračunavale 20 godina nakon rata. Nelegalno izgrađeni objekti uvelike su narušili urbanu sliku Mostara te uzrokovali brojne probleme u kanalizacijskom i vodovodnom sustavu.

Proces rušenja počeo je još prije četiri godine i očekivanja građana bila su da će ova priča do sada biti završena. Ipak, ostalo je još 26 objekata koji se trebaju ukloniti i taj bi posao uskoro trebao biti završen. Nelegalna gradnja nije problem koji se pojavio samo u Mostaru nakon prošlog rata, ali druge lokalne sredine znatno su se brže i uspješnije obračunale s ovom pojavom. Podijeljenost grada, ali i izostanak rada lokalnih vlasti u punom kapacitetu posljednjih deset godina, značajno je usporio ovaj proces na području Mostara. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije