Na svetkovinu Uzvišenja Svetog Križa

U Međugorje hodočastilo 35 svećenika iz L. Amerike

medjugorje
Hrvoje Jelavić/Pixsell
16.09.2022.
u 16:26

Stigli su iz Meksika, Nikaragve, Portorika i Kolumbije, a neki od njih su u mjestu mira i molitve prvi put

Na svetkovinu Uzvišenja Svetog Križa u Međugorje je hodočastilo 35 svećenika iz Latinske Amerike, odnosno iz Meksika, Nikaragve, Portorika i Kolumbije. Oni će u Međugorju boraviti do utorka, a potom će u Franjevačkom samostanu na Badiji kod Korčule imati duhovnu obnovu, piše Radio Mir Međugorje.

- Od svećenika uvijek zahtijevamo puno, ali nikada ne mislimo da i oni trebaju vremena za sebe. Trebaju doći kao hodočasnici, a ne kao pastoralna pratnja skupini hodočasnika, a također imati vremena živjeti hodočašće kao ljudi, kao svećenici te imati svoj osobni susret s Kristom i Djevicom - kazali su organizatori ovoga hodočašća.

- Prinesimo ovu krunicu Gospodinu da pronađe načine za širenje Gospinih poruka u Latinskoj Americi. Svećenici su poput baklji, moraju paliti oganj Duha Svetoga gdje god idu, ali sve moraju činiti s velikom poniznošću. Recimo ponovno Gospodinu da se želimo vratiti svojoj prvoj ljubavi, a to je Bog - kazao im je fra Danko Perutina, mostarski župnik i gvardijan Samostana sv. Petra i Pavla u Mostara, koji je s njima prvoga dana hodočašća molio krunicu na Podbrdu, a bogati program u Hercegovini uključuje obilazak župe Međugorje i molitvenih mjesta uz pratnju vodiča, susret s međugorskim župnikom fra Zvonimirom Pavičićem, susret s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozom Grbešom, posjet samostanu i crkvi u Širokom Brijegu te molitva na grobovima i ubijenih franjevaca, a posjetili su i Informativni centar Mir Međugorje. U pratnji ravnatelja Vedrana Vidovića obišli su prostorije, blagoslovili djelatnike, a posebno ih je zanimalo kako se molitveni program uspije prevesti na tolike jezike i odakle se to radi, o čemu su također informirani.

Susreli su se i s apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskupom Aldom Cavallijem koji je, govoreći o svećeničkoj službi, podsjetio na svetog arškog župnika, zaštitnika svećenika i uzora svećeništva. Mons. Cavalli izrazio je dobrodošlicu svojoj braći svećenicima te je odgovarao na sva pitanja i nedoumice koje su imali svećenici iz Latinske Amerike, od kojih je većina prvi put došla u Međugorje, piše Radio Mir Međugorje. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije