Vodovod

U Ljubuškom otklonjeni kvarovi koji su godišnje stvarali gubitke 50.000 KM

ljubuski
13.04.2016.
u 11:29

„Svakodnevno se na ova dva kvara gubilo preko 100 kubnih metara vode. Budući da 100 kubnih metara vode iznosi oko 120 KM, mjesečno se na ovaj način stvarao gubitak od skoro 4000 konvertibilnih maraka", navode iz JP "Parkovi"

Vodovodna mreža na dijelu općine Ljubuški je dotrajala budući da godinama nije adekvatno održavana, zbog čega se djelatnici JP Parkovi d.o.o Ljubuški svakodnevno suočavaju s prijavom kvarova. S ciljem osiguranja što bolje opskrbe vodom, kao i ušteda na gubitcima ovih dana je saniran veliki kvar na dvije lokacije u Donjim Radišićima.

„Svakodnevno se na ova dva kvara gubilo preko 100 kubnih metara vode. Budući da 100 kubnih metara vode iznosi oko 120 KM, mjesečno se na ovaj način stvarao gubitak od skoro 4000 konvertibilnih maraka", navodi se u priopćenju JP "Parkovi" d.o.o Ljubuški.

Otklanjanjem ovog kvara uštede će se napraviti i na potrošnji električne energije budući da će pumpe sada raditi manje. Pored velikih gubitaka, kvarovi su utjecali i na normalnu vodoopskrbu potrošača iz dijela Gornjih Radišića i Mostarskih vrata, što je ovom prilikom otklonjeno.

Za rješavanje spomenutog kvara (nabavka potrebnog materijala, kopanje, te sanacija) tvrtka JP Parkovi d.oo Ljubuški izdvojila je ukupno 5000 konvertibilnih maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?