Odluka Predsjedništva HDZ-a BiH

U izbornoj kampanji decentralizacija, veći dio prepustiti lokalnim sredinama

08.07.2016.
u 08:00

Na Kupresu je jučer održana 11. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH kojom je predsjedao predsjednik stranke Dragan Čović, priopćeno je jučer nakon sjednice.

Komunikacija i koordinacija

Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH bilo je riječi o aktivnostima vezanim uz predstojeće lokalne izbore, stranačkim aktivnostima te se Predsjedništvo pripremalo za Središnji odbor koji je također jučer održan. Predsjedništvo je odlučilo da većinu stvari u kampanji mora prepusti lokalnim sredinama te da se uradi potpuna decentralizacija kako bi ljudi na terenu odradili pripremu za lokalne izbore. Na sjednici je naglašena komunikacija i koordinacija Središnjice HDZ-a BiH s regionalnim, gradskim, općinskim odborima te organizacijom HDZ-a BiH za Brčko Distrikt za pripremu i provedbu izbora. Predsjedništvo je na sjednici analiziralo i trenutačnu političku situaciju te sva otvorena politička pitanja u BiH. Na sjednici Središnjeg odbora analizirana je aktualna politička situacija te je Središnji odbor dao punu potporu svim dužnosnicima HDZ-a BiH u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti u izvršavanju svojih obveza. Središnji odbor usvojio je i smjernice izborne strategije za lokalne izbore 2016. godine, a sama strategija bit će prezentirana danas na klauzuri koju je organizirao HDZ BiH na Kupresu u nazočnosti svih dužnosnika s nižih razina vlasti. Inače, izborna strategija sadrži 25 poglavlja dobivenih analizom i presjekom lokalnih izbora iz 2004., 2008. i 2012. godine.

Kandidati i cilj

Središnji obor informiran je o nastupu i fazama izborne strategije. Cilj je jasan, dobiti većinu od prijavljene 33 kandidature za načelnike općina, uključujući i 7 kandidata s koalicijama, te 67 listi za općinska, odnosno gradska vijeća, uključujući i 16 listi s koalicijama. Na sjednici Središnjeg odbora također je naglašena i odgovornost lokalnih razina u provedbi plana i ciljeva izborne strategije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?