Međugorje

U Herceg etno selu u Međugorju svečano je otvoren treći po redu hercegovački sajam cvijeća “Flora Herc 2017.“

Vrlo lijepo je aranžiran cvijećem štand Viola. Medjugorje, 21.04.2017.Snimio:Marijan Sivrić
22.04.2017.
u 09:00

U Herceg etno selu u Međugorju otvoren je treći hercegovački sajam cvijeća “Flora Herc 2017.” Sajam cvijeća otvorio je načelnik Čitluka Marin Radišić koji je naglasio da se ovaj sajam održava u Hercegovini i prelijepome ozračju Herceg etno sela i postaje tradicionalan. Ove godine sajam se održava na cjelokupnom prostoru Herceg etno sela na površini od 14.000 m2 i u zoni 50 objekata te za ovu svečanu prigodu označenom cvjetnom putu. Sajam se održava u organizaciji Union Foods-a i suorganizaciji Herceg etno sela Međugorje. Prije čitlučkog načelnika nazočnima su se obratili Branimir Penava, projekt menadžer Sajma i Marinko Dalmatin , predsjednik Udruge “Lijepa naša” Čapljina. I oni su istaknuli da je ovaj sajam nešto najljepše što se moglo dogoditi u Hercegovini. Na Sajmu sudjeluje više od 30 izlagača cvijeća - vrtlarija koji su svoju ovogodišnju ponudu, s vrhunski uređenim cvijećem, rasporedili na štandovima na cvjetnom putu uz kamene kućice na 20 pozicija Herceg etno sela.

Ova hercegovačka cvjetna manifestacija održava se u suradnji APTF Mostar i Zrinjevca iz Zagreba, koji su se na Sajmu predstavili i s praktičnim djelom i svojim cvjetnim štandovima. Prihod od prodaje cvijeća sa štanda mostarskog APTF-a ide za izgradnju studentskog doma Dompes u Mostaru. Sajam će biti otvoren svaki dan do nedjelje za posjetitelje od 11 do 19 sati i ima prodajni karakter. U nadolazeća tri dana Herceg etno selo posjetit će brojni ljubitelji cvijeća i hortikulture. Sajam su uz ljubitelje cvijeća, prvog dana posjećivala i djeca iz srednjih škole i vrtića iz Hercegovine. Organizirana je igraonica za djecu iz sedam vrtića. Sve zainteresirane očekuju savjeti na temu sadnje ranog cvijeća. Već prvog dana otvorena je i izložba fotografija cvjetnih balkona Hercegovine. Na kraju Sajma bit će dodijeljena posebna priznanja najbolje uređenim balkonima u Hercegovini za 2016. godinu. Ovom prigodom otvoren je i cvjetni bar restoran uz jezero Herceg etno sela.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije