Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U Gorskom kotaru netko opljačkao 12 kapelica: “Kradu nam i povrće po njivama”

19. kolovoza 2022. u 18:42 0 komentara 277 prikaza

Opljačkano je čak dvanaest kapelica u Gorskome kotaru. Provaljeno je i u brojne kuće u kojima nitko ne živi, uništavaju se napušteni objekti, čak se krade i krumpir te ostalo povrće po njivama.

 

Mario Šutej, načelnik Općine Brod Moravice, u kojoj se obijanje kapelica dogodilo, rekao je za HRT da je to veliki šok za sve građane jer se radi o malenom, takoreći napuštenom selu, bez stalnih stanovnika.

Naveo je da je u selu križni put u koji je pokojni dobrotvor Ivo Mance uložio trud i financijska sredstva da bi ga obnovio.

“Napravio je brončane odljeve, slike križnog puta. Prije desetak dana mještani su primijetili da su ukradene”, rekao je Šutej.

Od 13 kapelica, 12 kapelica je razbijeno, a brončani odljevi su otuđeni, dodao je.

Šutej je rekao da je otuđen i bakar s crkvice na groblju.

Krade se i po njivama – krumpir, luk, mrkva, grah…

“Što god se posadi, to se pokrade. Prvo su bile krive životinje, ali su sada ljudi stavili pastire, ovo, ono… 99 posto je ljudski faktor, krađe”, rekao je Šutej.

Šutej je rekao i da za sada nitko nije uhvaćen.

“Većinom policija dođe, napravi zapisnik, kaže – to su male krađe, malo novca, morate podignuti sami svoju tužbu protiv nepoznatih počinitelja”, rekao je.

Rekao je i da će kao Općina možda zatražiti postavljanje kamera.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.