Nova asfaltna cesta

U G. Lovnici svečano puštena u promet asfaltirana cesta

12.11.2015.
u 06:45

Vrpcu presjekli načelnik Mato Zovko i član Vijeća MZ Gornja Lovnica Slaven Tadić

Mještani mjesne zajednice Gornja Lovnica ovogodišnju zimu dočekat će s manjim brigama, a nova asfaltna cesta, koja je ovih dana puštena u promet, olakšat će im svakodnevicu i bolje uvjete za život. Uz općinsko izaslanstvo koje su predvodili načelnik općine Mato Zovko i predsjedatelj Općinskog vijeća Muhamed Jusufović, svečanom puštanju u promet ceste nazočili su federalni i županijski ministri Josip Martić i Andrej Kajić te zastupnici Iva Tadić, Damir Jukić i Oliver Radoš, kao i brojni drugi.

Svečanost otvaranja

Svečanu vrpcu presjekli su načelnik Mato Zovko i član Vijeća MZ Gornja Lovnica Slaven Tadić. Sredstvima Vlade FBiH u visini od 180.000 KM, ZDŽ u visini od 80.000 KM i Općine Žepče u iznosu od 20.000 KM, financirano je asfaltiranje ceste u dužini od 2 km u MZ G. Lovnica, općina Žepče. Asfaltiranjem ove dionice riješeno je jedno od gorućih pitanja u ovoj mjesnoj zajednici jer su do sada učenici na putu u školu morali pješačiti ovom dionicom, što je zimi predstavljalo značajan problem. Na realizaciju ove vrijedne investicije čekalo se od 2008. kada su predstavnici MZ Gornja Lovnica i Općina Žepče izradili idejni projekt i prijavili se na brojne natječaje domaćih institucija. Projekt asfaltiranja ceste u MZ Gornja Lovnica bio je prioritetni i u općinskom programu kapitalnih investicija za razdoblje 2011. - 2014. i prema riječima općinskog načelnika Mate Zovke, nastojalo se unazad nekoliko godina prikupiti što više novca kako bi ova vrijedna investicija za stanovnike Gornje Lovnice bila završena.

Kompletan članak čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije