ukupno 62 zaraženih

U Federaciji BiH do sada je testirano 520 osoba: Otkrivena dva nova klastera

26.03.2020.
u 12:04

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH objavio je trenutnu epidemiološku situaciju u ovom entitetu s podacima u posljednja 24 sata.

Testirano je 520 osoba, utvrđeno je 10 novih slučajeva, a ukupno 62 zaraženih je u FBiH. Od posljedica zaraze ovim virusom umrle su tri osobe, jedna u Bihaću, Mostaru i Sarajevu.

Najviše pozitivnih na virus korona, njih 26 je u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, gdje je zabilježena i lokalna transmisija, piše Klix. 

Uvezeni slučajevi u FBiH su iz Italije, Njemačke i Srbije, a lokalna transmisija, osim u HNŽ zabilježena je i na području Unsko-sanske i Bosansko-podrinjskoe županije. U USŽ evidentiran je najveći broj žarišta - 3.

Zabilježeni su novi klasteri u Zapadnohercegovačkoj i Sarajevskoj županiji, a najveći klaster je s proslave tvrtke Igman u Konjicu gdje je potvrđeno 23 slučaja zaraze i tri razine kontakata.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 10 novih slučajeva, po četiri u ZHŽ i Sarajevskoj županiji, te dva u HNŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?