Mirsada Topalović napravila oazu

U egzotičnom vrtu ispred zgrade rastu palme, ali i banane

18.08.2020.
u 20:20

Mirsada Topalović iz naselja Vedro Polje u Sanskom Mostu uredila je pravi botanički vrt ispred zgrade u kojoj živi, a u ovoj oazi zelenila, cvijeća i ljepote svakodnevno uživa njezina obitelj, ali i drugi stanari. Kaže kako je spontano došla na ideju da na ovaj način oplemeni prostor koji je godinama bio zapušten, siv i jednoličan.

- Meni je zadovoljstvo i užitak provoditi vrijeme ovdje, jednostavno, našla sam sebi razonodu i uživanje. Osim stana, nemam druge imovine ni zemlje pa sam se odlučila urediti vlastiti vrt ispred zgrade - kaže Topalović.

Napravila je i lijehe sa zemljom te ih ispunila raznovrsnim cvijećem i biljkama koje je sama rasadila. Tu se mogu pronaći i egzotične vrste oleandara, suncokreta, kaktusa, palmi, banana, smokava...

- Sama sve ovo radim, a koristim svoja sredstva kad treba nešto popraviti ili obojiti. U početku sam imala problema, ljudi su krali predmete, čupali biljke. Ali, svijest se promijenila - kaže nam ova vrijedna žena koja inače radi kao kuharica u dječjem vrtiću. - Imam nekoliko vrsta puzavica, raznih ruža. Najprije počinju cvjetati visibabe, narcisi, lale, a u svibnju, kad procvjetaju ruže, svi se dive onom što sam napravila ispred zgrade - dodaje ona.

U održavanje i njegovanje ovakvog vrta potrebno je uložiti puno napora, truda i energije, ali najviše ljubavi, a ovaj prostor već je prozvan rajskom oazom u Vedrom Polju.•

Ključne riječi
vrt

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?