prognoza

U BiH sutra oblačno, u Bosni prijepodne moguće padaline

oblacno
24.09.2023.
u 18:57

U Bosni i Hercegovini danas je bilo pretežito oblačno vrijeme. Širom zemlje je padala kiša ili lokalni pljusak.

Temperature zraka izmjerene u 14.00 sati: Bjelašnica 6; Ivan-sedlo 11; Bihać 12; Banja Luka, Bugojno i Sanski Most 13; Sokolac 14; Doboj, Sarajevo i Tuzla 15; Bijeljina, Srebrenica i Zenica 17; Široki Brijeg 21; Neum 23; Mostar i Trebinje 24 stupnja.

U Bosni će sutra biti pretežito oblačno vrijeme. Većina padalina je dio prijepodneva, zatim lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Na sjeveru i istoku rijetko može pasti malo kiše. Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje od 24 do 27 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežito oblačno vrijeme. Dio prijepodneva je moguća kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 11, a najviša dnevna oko 16 stupnjeva priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije