Hrvoje je heroj koji je spasio vozača iz potopljenog podvožnjaka: 'Ušao sam i krenuo plivati'

04.05.2024.
u 10:13

Prava drama odvijala se u četvrtak u podvožnjaku u Kumičićevoj ulici u Slavonskom Brodu. Riječ je o mjestu koje se za svakog jačeg nevremena pretvori u bazen, što je Brođanima već postalo uobičajeno. Tako je bilo i tog kasnog poslijepodneva. Očito ne znajući što ga čeka, jedan je vozač unatoč jakoj kiši i ledu veličine graška koji su se sručili na grad pokušao proći kroz podvožnjak i "zaglavio" pod vodom.

Srećom, u blizini se zatekao Brođanin Hrvoje Mužević, veterinar otprije poznat po humanim akcijama i gestama. Ne dvojeći ni trenutka, priskočio mu je u pomoć. Velikom požrtvovnošću uspio je izvući muškarca iz vode. U pomoć su mu priskočila još tri mladića i zajedno su uspješno izvukli automobil iz vode. – Pustolovina. Akcija spašavanja, ali ne mene – napisao je Mužević na svom profilu na Facebooku uz fotografiju i video koji prikazuje kako pomaže čovjeku u nevolji, koji je snimila njegova supruga.

Kako je za Večernji list rekao Mužević, on je u nemilom trenutku bio na dostavljačkom zadatku, s obzirom na to da uz posao u veterinarskoj ambulanti honorarno radi kao dostavljač. Nije razmišljao ni sekunde kada je vidio čovjeka u nevolji. – Imao sam dostavu u jednom kafiću i morao sam proći kroz podvožnjak. Već je počelo nevrijeme, ali mislio sam da ću možda proći iako me supruga, koja je bila sa mnom u autu, upozoravala da je sigurno već poplavljen, što se pokazalo točnim. Zaustavio sam se i odjednom ugledao automobil u vodi – rekao je Mužević.

Istrčao je iz auta i potrčao da pomogne dok je supruga za njim vrištala i pitala ga kamo ide. Auto je plutao do pola u vodi, nije znao tko je u vozilu ni što se događa. Mogao se netko udaviti, dijete, žena, ma bilo tko. Nije mogao drukčije nego zaplivati. – Voda je bila hladna i smrdljiva, sigurno metar i pol visine. Što ću, ušao sam i krenuo plivati. Kad sam došao do auta, ugledao sam starijeg čovjeka. Primijetio sam da je bio sav u šoku. Nije reagirao ni na što što sam mu govorio – rekao je Mužević.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije