Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U 2015. bi trebao biti realiziran dolazak Pape u BiH

Čović je prenio Papi pozdrave svih ljudi iz BiH, dvojice kolega iz Predsjedništva
16. prosinca 2014. u 09:13 3 komentara 554 prikaza
covic
Foto: Večernji list

Državno izaslanstvo BiH predvođeno hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem susrelo se jučer u Vatikanu s papom Franjom i uputilo mu službeni poziv da posjeti BiH. Nakon razgovora s papom Franjom i državnim tajnikom Svete Stolice msgr. Pietrom Parolinom, hrvatski član Predsjedništva BiH u razgovoru za naš list opisuje susret i poruke.

Večernji list: O čemu ste razgovarali s papom Franjom, koje ste mu poruke prenijeli?
U jednom ugodnom razgovoru upoznao sam Svetoga Oca s prilikama u BiH, kako političkim, ali primarno ekonomskim i socijalnim. Informirao sam ga o našim planovima kako stabilizirati BiH, kako na neki način otopliti i relaksirati odnose između tri naroda u BiH gdje se još osjećaju ožiljci proteklog rata. Iznio sam i naše opredjeljenje za put k EU u čemu također dobivamo vrlo jasnu potporu Svete Stolice.

Večernji list: Je li Papa upoznat s pozicijom hrvatskog naroda u BiH?
Razgovarali smo o poziciji hrvatskog naroda kao najmalobrojnijeg u BiH te o svim drugim temama kada je naše okruženje u pitanju. Jednostavno, dobili smo apsolutnu potporu i Svetog Oca, a i državnog tajnika Svete Stolice msgr. Pietra Parolina s kojim smo također imali zasebni susret.

Večernji list: Pozvali ste papu Franju da dođe u BiH?
Pozvao sam Svetog Oca da posjeti BiH i čini mi se da će u planu za 2015. to biti i realizirano...

Ostatak intervjua čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

  • brodarevac:

    Pacijent molim te budi iskren jesi li pacijent sa neuropsihijatrije ili ... Sad će ti puno bolje biti izabrao si hdz. Živjet ćeš ko .... i dalje

  • brodarevac:

    "pastir najviše brine o svojim zalutalim ovcama" ovaj prijem Čove od strane pape o tome najbolje govori. Valjda će Čova da uradi nešto za ostale, a neće opet "lutati" i narodu treba da živi.

  • pacijent:

    brodarevac gdje si bio kad je bog dijelio mozak stalno nesto protiv covica i hdz ali njih bira narod svati to vise jednom hrvatski narod