posjet Mostaru

Tvrtke iz Azerbajdžana žele uzlagati u Hercegovinu

07.07.2017.
u 16:48

Danas je u zgradi Gradske vijećnice Grada Mostara održan sastanak Izaslanstva Vlade Hercegovačko-neretvanske županije na čelu s Nevenkom Hercegom, predsjednikom Vlade i diplomatsko – gospodarskog izaslanstva Republike Azerbajdžan, predvođenoga NJ.E. Eldarom Hasanovim, veleposlanikom Republike Azerbajdžan.

Tom prigodom predsjednik Herceg je gostima predstavio Hercegovačko-neretvansku županiju, te izrazio spremnost za uspostavom snažnije gospodarske suradnje posebice u turizmu, poljoprivredi, obnovljivim izvorima energije, te infrastrukturnim projektima.

Govoreći o mogućnostima gospodarske suradnje, istaknuo je nekoliko konkretnih primjera gospodarskih projekata realiziranih na području BiH, te iskazao spremnost za uspostavom slične suradnje i na području Hercegovačko-neretvanske županije.

„Danas sam bio domaćin NJ.E. Eldaru Hasanovu, veleposlaniku Republike Azerbajdžan, koji je u naš grad doveo izaslanstvo gospodarstvenika iz Azerbajdžan. Na sastanku smo razgovarali  o prijateljstvu naših zemalja, njegovu proširenju, te o mogućim ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu, osobito u našu Županiju“, kazao je predsjednik Herceg, istaknuvši da je na sastanku iskazan interes za nekoliko značajnih projekata iz oblasti turizma, poljoprivrede i obnovljivih izvora energije.

„Iskreno se nadam da će ovo naše prijateljstvo biti unaprijeđeno na gospodarskom planu i svekolikoj suradnji'', kazao je u izjavi za medije predsjednik Herceg.

''Razgovarali smo o najbitnijim područjima suradnje u gospodarstvu, turizmu, kao i o sveučilišnoj suradnji.  Također, današnji sudionici, predstavnici naših većih kompanija, koje djeluju ne samo kod nas nego i u jugoistočnoj Europi, iskazali su interes za ulaganja u ovaj dio Hercegovine, ovaj lijepi grad Mostar. Bitno nam je samo da postoji zdrav i siguran ugođaj i iskreno prijateljstvo, te sam siguran da je ovaj sastanak  početak multilateralne i bilateralne suradnje'', kazao je NJ.E. Eldar Hasanov, veleposlanik Republike Azerbajdžan.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara, u izjavi za medije istaknuo je da su Gradu Mostaru potrebna investiranja i razvitak, a prijateljska zemlja Azerbajdžan nam nudi tu mogućnost da na zajedničkim projektima napravimo bolje uvjete za život i doprinesemo bržem razvitku našeg grada, županije i cijele BIH.

„Nadam se da je danas iskazana iskrena želja i volja za suradnjom, te da ovaj sastanak neće biti samo susret, nego da će razgovori biti nastavljeni i dovesti do željenih rezultata“, zaključio je Bešlić.

Na sastanku su, uz predsjednika Hercega i NJ.E. veleposlanika Hasanova, bili nazočni i: Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara,  Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi HNŽ, Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova u Vladi HNŽ, Zlatan Vujanović, ministar trgovine u Vladi FBiH, Vesna Hrsto v.d. ravnatelja Ureda Vlade ZHŽ za EU - integracije, Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika Vlade HNŽ, prof. dr. sc. Zoran Tomić, dekan Filozofskog fakulteta, Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice HNŽ, Ivan Ićko Knezović, vlasnik i direktor SIK d.o.o. Mostar i Željko Božić, direktor Alfa Therm d.o.o. Mostar, Elnur Guliyev, šef Misije Diplomatskog zastupstva Republike Azerbajdžan u BiH, Seyran Mirzazada, ravnatelj Ekonomskog i kulturnog centra Azerbajdžan,  Murat Türkoğlu, koordinator Istočne Europe, Araz Aliyev, predstavnik tvrtke ''Benkons-Bosna'', Aziz Shahhuseynov, direktor ''Srebreničanka''  d.o.o., Draško Lazovic, tvrtka ''Total Trade'' d.o.o., Suad Suljić i Samir Šibonić, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Nakon sastanka, upriličen je zajednički posjet Aluminiju d.d. Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije