međunarodni dan ljudskih prava

Tuzla: Romi upozoravaju da se njihova ljudska prava i dalje ugrožavaju

Romi
10.12.2019.
u 18:33

Na međunarodni dan ljudskih prava koji je obilježen u Tuzli, Romi upozoravaju da se njihova ljudska prava i dalje ugrožavaju te da su izloženi diskriminaciji. Tvrde kako od tisuću žena, njih čak 25 posto živi u lošim životnim uvjetima, a 70 posto ih, prema istraživanjima, ne uživa svoja ljudska prava samo zato što su žene.

- Ako su ičija ljudska prava ugrožena onda su to prava Roma, najviše zbog predrasuda. Mi ne tražimo ništa što nama ne pripada nego samo očekujemo ono što nas sljeduje. Međutim, još uvijek oko 70 posto žena romske nacionalnosti nije u sustavu zdravstvene zaštite - upozorila je Indira Bajramović, predsjednica Udruženja žena Romkinja „Bolja budućnost“.

Međunarodni dan ljudskih prava Romi su obilježili u centru Tuzle, na Trgu slobode, te poručili da su i dalje u zemlji koja je potpisnica brojnih međunarodnih konvencija o ljudskim pravima, veoma ugroženi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije