SARAJEVO

Turistički radnici uspjeli, olakšan ulazak stranaca i dijaspore

11.06.2021.
u 14:42

Vijeće ministara BiH danas je konačno izglasalo nova pravila i uvjete za ulazak svih stranaca u Bosnu i Hercegovinu.
To znači da će osobe koje su cijepljene ili prebolovale koronavirus moći ući u našu zemlju bez negativnog PCR testa.

Također, odlučeno je da će se na bh. granici priznavati i antigenski test.

Do sada su bez PCR testa u Bosnu i Hercegovinu mogli ulaziti samo Srbi, Hrvati i Crnogorci. I ovo će mnogo značiti za bh. turizam i općenito ekonomiju.
Državni ministri su bili i pod pritiskom turističkih radnika koji su proteklih dana protestirali tražeći da se olakšaju uvjeti za ulazak stranaca, jer zbog inata političara trpe izravno građani i privrednici.

Komentara 5

PP
ppp
15:52 11.06.2021.

Šta je nepravda? Građanima BiH je potrebna viza za ulazak u S. Arabiju,prema tome nemate šta kukakti,osim toga da nemaju nekim slučajem naftu,ostatak svijeta bi na njih gledao kao na državljane trećig pa i četvrtih zemalja,nekultura,bahatost i plemenski mentalitet! A ovih 15% kako kažeš su ravnopravni sa ostalih 85% po nekim ugovorima koji su zaustavili rat! Vidiš,džaba vam Komšić

HA
Habuhabuhabu
15:33 11.06.2021.

Da sam Saudijac ili Arapin bojkotovao bih halal proizvode iz Hrvatske u kojima se ista specijalizirala, od Mlinarevih pita pa nadalje. Što će im arapsko-muslimansko tržište? Neka žive od europskog.

LO
lokve
14:57 11.06.2021.

HDZ opet u glavnoj ulozi blokirao privremeni bezvizni režim za Saudijski Arabiju. Opet blokada znaju li oni išta drugo osim da blokiraju. Jadni nemaju vlast njih 15% blokira ostatak a stalno su preglasani. Pa to je nepravda prava nepravda (starijii znaju crtani Kalimero zvani HDZ).

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije