Trik koji bi trebao znati svaki vozač: Evo što trebate napraviti ako se daljinski ključ automobila isprazni

18.01.2024.
u 09:19

Sve više modernih automobila oslanja se na praktičnu tehnologiju, u kojoj ključnu ulogu igra daljinski ključ automobila. Klasične brave na vratima automobila danas su gotovo nestale. Što učiniti ako se baterija beskontaktnog pametnog ključa isprazni?

Danas gotovo da nema novog automobila koji nema daljinski ključ, ali što napraviti kada se baterija isprazni? 

Usprkos ovoj prepreci, automobil se može otključati i pokrenuti, pošto su proizvođači automobila također ugradili ključ za slučaj nužde u daljinski upravljač. A suvremeni automobili, iako se ne vidi, imaju klasičnu bravu na vratima, koja se krije iza malog poklopca na kvaci. Za otključavanje automobila potrebno je samo skinuti poklopac i otključati vrata na klasičan način, prenosi portal Feniks.

U suvremenim automobilima bez klasične brave za paljenje moguće je pokrenuti vozilo čak i ako je baterija u ključu prazna. U većini slučajeva, ključ treba samo držati malo bliže dugmetu za pokretanje koje omogućava automobilu da se pokrene, a detaljna uputstva se mogu naći u pratećem uputstvu za upotrebu vozila, prenosi City Magazine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije