postoji jednostavan trik

Tri stvari dovoljne su da pobijedite poslijepodnevni umor

umor
pexels.com
23.11.2023.
u 07:20

Pokušajte prošetati, napraviti nekoliko minuta joge, istegnuti se ili čak brzo trčati. Kretanje ne samo da potiče cirkulaciju, već i pomaže u buđenju vašeg uma.

Jeste li jedna od onih osoba koji se često bore s popodnevnom umornošću oko 14 sati? Bez obzira na to koliko dobro spavate noću, popodnevna kriza može vas zahvatiti.

No, umjesto da se borite s umorom, postoji jednostavan trik kako to riješiti, prema treneru pamćenja, Jimu Kwiku.

Kwik predstavlja čarobni lijek za kasno poslijepodnevnu omamljenost, koji je jednostavniji nego što mislite. Umjesto da se silom probijate kroz krizu, on preporučuje “uvijek govoriti o odmoru”, piše ljepotaizdravlje.hr.

Tijekom pauze za mozak, napravite tri jednostavne stvari koje su hranjive za vaš mozak: krećite se, hidrirajte se i dišite.

Kako pobijediti poslijepodnevni umor?

Krećite se

Pokušajte prošetati, napraviti nekoliko minuta joge, istegnuti se ili čak brzo trčati. Kretanje ne samo da potiče cirkulaciju, već i pomaže u buđenju vašeg uma.

Budite fleksibilni s ritualima odmora  – ponekad to može biti brza popodnevna šetnja, dok drugi put može biti deset minuta meditacije ili istezanja. Važno je slušati svoje tijelo i prilagoditi se onome što vam najviše odgovara.

Hidratizirajte se

Natočite si čašu vode, ponovno napunite svoju bočicu s vodom ili popijte šalicu čaja. Hidratacija je ključna za održavanje energije tijekom dana, a nedostatak tekućine može uzrokovati umor.

Dišite

Pokušajte s rutinom disanja, meditacijom ili jednostavno udahnite svježeg zraka. Svjesno disanje može pomoći u opuštanju uma i obnavljanju energije.

Jim Kwik za mindbodygreen.com ističe da, iako kofein ili dodaci za koncentraciju nisu isključeni, važno je kombinirati ih s pravim odmorom za mozak. Razmislite o tome da svoj ritual popodnevne kave spojite s kratkom šetnjom ili drugim oblikom odmora.

Uzimanje kratke pauze za mozak tijekom popodneva može dugoročno povećati vašu produktivnost. Umjesto da se prisiljavate kroz umor, napunite svoj um s ove tri jednostavne, ali moćne aktivnosti.

Vaše tijelo će vam biti zahvalno, a vi ćete ostati svježi i fokusirani, spremni za uspješan završetak dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije