OMILJENI NAPITAK

Tri razloga zašto je dobro da pijete kavu

12.12.2018.
u 16:15

Sastojak EHT iz kave i kofein "zaslužni" su za spriječavanje demencije i Parkinsonove bolesti jer djeluju tako da sprečavaju nastanak toksičnog proteina alfa - sinukleina.

Ako je kava vaš omiljeni napitak, samo je nastavite piti. Postoje najmanje tri dobra razloga za to.  

Naravno, osim što podiže raspoloženje i uz ostale dobrobiti za naše zdravlje, posljednje istraživanje pokazalo je i kako će ispijanje kave pomoći u prevenciji Parkinsonove bolesti i demencije.  

Osim toga, pomoći će u prevenciji dijabetesa tipa 2 te ciroze jetre, ali može i produljiti život. 

Znanstvenici sa Sveučilišta Rutgers u New Jerseyu, otkrili su da kava pomaže u spriječavanju nastanka Parkinsonove bolesti i vrste demencije od koje boluje više od 100 tisuća osoba u UK-u.

Sastojak EHT iz kave i kofein "zaslužni" su za spriječavanje ovih bolesti jer djeluju tako da sprečavaju nastanak toksičnog proteina alfa - sinukleina.

Testiranje na miševa koji su genetski imali viši rizik za razvitak ovih bolesti, kombinacija spojeva iz kave, usporila je razvoj spomenutog proteina na dulje od šest mjeseci.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?