BISTE LI PRISTALI?

Traže dadilju i nude joj veliku plaću, no imaju jedan poseban zahtjev

Getty Images
30.06.2018.
u 20:15

Za plaću od 55 tisuća funti godišnje traže dadilju koja bi im dijete odgajala u viktorijanskom stilu, bez tehnologije i puno emocija

Jedna britanska obitelj preko internet stranice ChildCare.co.uk traži dadilju, no ne bilo kakvu. 

Ova obitelj za svog sedmogodišnjeg sina traži tradicionalnu dadilju koja će dječaka odgajati u viktorijanskom stilu.

– Viktorijanski stil roditeljstva pomaže izgraditi uglednu i pristojnu mladu osobu koja će kasnije postati velika i uspješna odrasla osoba. To je vizija koju imamo za našeg sina i nešto što je oblikovalo našu obitelj i našu vezu s drugim obiteljima i prijateljima – stoji u oglasu.

– Nažalost, postoje mnogi ljudi s kojima se više ne družimo zbog naših uvjerenja – priznali su, a zbog toga su prijašnjoj dadilji i dali otkaz.

Zadaci dadilje bili bi kao i svaki drugi, bila bi zadužena za spremanje djeteta u školu, oblačenje, kupanje, pomaganje oko zadaće. No, dadilja djetetu smije dopustiti samo jedan sat igre dnevno, a za sve aktivnosti mora biti lijepo odjeven.

– Vjerujemo da se postaje respektabilna osoba ako uvijek izgledate naočito i spremno za svaku prigodu – objašnjavaju ovi roditelji.

Djetetu nije dopuštena nikakva tehnologija poput igranja video igrica, računala ili televizora, a zabaviti se može uz igre na ploči, čitajući knjige ili igrajući se s tradicionalnim drvenim igračkama.

Ovakve restrikcije su postavili jer "žele da svoje vrijeme provede postajući najbolja verzija sebe i odrastajući u poštovanog mladog čovjeka'.

– Ne treba mu ovisnost o video igrama koju druga djeca njegovih godina očito imaju – tvrde roditelji.

Dadilja bi dječaku morala osigurati sat vremena čitanja dnevno o aktualnim stvarima kako bi upoznao društvo, povijest i trenutne svjetske poslove.

Ono što je najkontroverznije u oglasu je to što roditelji od dadilje očekuju gotovo potpunu hladnokrvnost i ne pokazivanje osjećaja prema djetetu, a kako ga ne bi razmazila. Jedino što joj je dopušteno je rukovanje i poljubac u čelo prije spavanja ako je potrebno.

Dadilji bi dali plaću od 55 tisuća funti godišnje (oko 4.500 funti mjesečno) te bi imala 25 dana godišnjeg odmora kao i plaćeno bolovanje.

– Znamo da način na koji odgajamo sina nije konvencionalan, no vjerujemo da će ga dugoročno pretvoriti u uglednu i krasnu osobu koja će utjecati na svijet u kojem živimo – stoji na kraju oglasa.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?