15. Dani Tolise

Tolišani vrijedno čuvaju i obogaćuju sve što su im preci ostavili u nasljeđe

11.06.2021.
u 08:00

U lijepom ambijentu toliškog Dvora, pred velikim brojem mještana, visokih uzvanika i dragih gostiju, 15. godinu zaredom svečano je otvorena kulturna, duhovna, zabavna, sportska i, jednom riječju, jedinstvena manifestacija - 15. Dani Tolise. Jubilarni Dani Tolise održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika FBiH Marinka Čavare koji je zahvalio na toplom dočeku i naglasio kako ova tradicijska manifestacija zaslužuje biti poduprta s razine dužnosti koju obnaša. Ističe kako uvijek s velikim zadovoljstvom dolazi u prekrasne predjele i među predivne ljude da bude uz vrijednu manifestaciju koja čuva od zaborava sve tradicije ovoga kraja, piše Večernji list BiH. 

Pozitivna priča

- Zaslugom ovih ljudi koji uvijek iskažu veliki napor, kao i Zaklade “Terra Tolis”, svi na neki način osvježimo pozitivnu stranu svog života i nadam se da ćemo u tom duhu, kojim svladavamo sve teškoće, uvijek pronaći novu snagu i nove podupiratelje za manifestaciju koja izaziva pozitivne emocije i piše pozitivnu priču o našem vremenu. Zato zaslužuje da je svi zdušno i snažnije podupiremo jer malo je mjesta koja imaju povijest kao Tolisa. Nemamo pravo to izdati i obezvrijediti, nego naprotiv, treba čuvati i njegovati sve što su nam preci ostavili u nasljeđe te obogatiti duhom zajedništva koji ima hrabra i snažna Posavina - kazao je predsjednik FBiH Marinko Čavara.

Prema riječima predsjednika Zaklade “Terra Tolis” Daniela Dominkovića, manifestacija je ove godine sadržajnija od prethodnih.

- Ove godine pripremili smo cjelovečernji koncert koji će za sve mještane i goste održati naš KUD “Kralj Tomislav” i KUD “Sveti Ante - Cim”, Mostar, upravo na blagdan sv. Ante Padovanskog - istaknuo je Dominković. On je dodao kako su završili radove na ljetnoj pozornici i na 120 četvornih metara prostora mogu organizirati i najzahtjevnije sadržaje, a najavio je početak priprema za tisak nove knjige za iduću manifestaciju te posebne pripreme za proslavu velikog jubileja, 200 godina postojanja prve pučke osnovne škole u Tolisi.

Đuro Topić, predsjednik Vlade PŽ-a, ovu manifestaciju prati i podupire od prvih dana, točnije 12 godina kao općinski načelnik i tri godine kao premijer.

Plodna kultura Hrvata

- Okuplja nas i ojačava naše zajedništvo u Posavini i u ovim teškim vremenima. Vlada PŽ-a i dalje će biti pokrovitelj manifestacije sa željom da potraje i da se izvan granica BiH čuje dobar glas Posavine i općine Orašje - kazao je predsjednik Topić. Riječi potpore uputio je i zamjenik generalnog konzula RH u Tuzli Dragan Matijević te istaknuo kako ova manifestacija dokazuje koliko je plodna kultura Hrvata i koliko je duga hrvatska tradicija u Posavini i cijeloj BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?