u Beogradu

Todorićev trgovački lanac u Srbiji napadnut nakon blokade pregovora

todorić
index.hr
13.12.2016.
u 12:09

Trgovine lanca Idea (Konzumov brend u Srbiji) u Beogradu oblijepljene su plakatima s natpisom ‘Kupujmo domaće’, saznaje Index.

Nepoznate osobe su na više Konzumovih trgovina u Srbiji zalijepile jučerašnju naslovnicu jednog srpskog tabloida na kojoj je veliki naslov “Srbi plaćaju penziju Gotovini” uz natpise “Imate li ideju kome ide vaš novac?” i “Kupujmo domaće”.

Najmanje 9 Todorićevih trgovina u najnovijoj noćnoj akciji je oblijepljeno ovim plakatima.

Reakcija na blokiranje pregovora

Pretpostavlja se da je i ovo posljedica zategnutih odnosa Hrvatske i Srbije koji su rezultirali sinoćnjom odlukom da će Hrvatska nastaviti blokirati srpske pregovore s Europskom unijom.

Podsjetimo, Hrvatska je blokirala otvaranja poglavlja 26 u pregovora EU sa Srbijom. Srpski premijer Aleksandar Vučić je zbog tog čina naprasno napustio Bruxelles gdje je s visokom predstavnicom EU Federicom Mogherini trebao dogovoriti deblokadu pregovora.

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić također je iskoristio priliku i oglasio se o ovome, rekavši “Ako je Hrvatska ta koja će odlučivati o tome hoće li Srbija u EU, onda mi je odmah nekako palo zanimanje.”

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?