Predsjednik SDA u bolnici, liječnici ne žele davati prognoze

Tihićevo stanje i dalje ozbiljno, liječnici rade detaljne pretrage

'sulejman tihic, sda, political'
Foto: ''
Autori: Vecernji.hr, Patria
25.08.2014.
u 09:30

Tihić je stabiliziran, nije na respiratnornom uređaju, ali je stanje i dalje ozbiljno

Predsjednik SDA Sulejman Tihić je stabilno, a liječnici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu su nastavili s daljnjim pretragama, prenijela je jučer novinska agencija Patria.

Suzdržani od prognoza

Šefica Službe za odnose s javnošču Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Azra Dedajić, potvrdila je za NAP da je konzilij liječnika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu zaključio kako je opće stanje pacijenta, predsjednika SDA Sulejmana Tihića, i dalje stabilno te da se nastavlja s planiranim dijagnostičkim i terapeutskim procedurama. Prema izvorima iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, najveći problem s kojim se suočava Tihić trenutno jeste plućna embolija, te se liječnici suzdržavaju od daljnjih prognoza, saznaje Patria. - Sulejman Tihić je stabiliziran. Nije na respiratornom uređaju, samostalno diše, ali je stanje i dalje ozbiljno i bilo kakve prognoze su nezahvalne – potvrdio je za NAP izvor iz Klinčkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je predsjednik SDA primljen prije dva dana. Prema zvaničnim informacijama, Tihić je stabilno i pod nadzorom je liječničkog konzilija.

Mnogi šalju poruke

On se već godinama bori s teškom bolešću i kako ističu liječnici, dosadašnje terapije su imale učinka i više nego što se prvobitno očekivalo. No, prije nekoliko dana stanje se pogoršalo pa je predsjednik SDA smješten hitno na kliniku u Sarajevu. Kako saznajemo, veliki broj prijatelja i javnih osoba se zanima za njegovo stanje i upućuje želje za oporavkom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?