FLORIDA

Tesla s uključenim autopilotom se zabio u policijski auto, kreće istraga

02.09.2021.
u 16:19

Sreća u nesreći je da nema stradalih. 

Prema informacijama koje je na društvenim mrežama podijelila jedinica policijske patrole s Floride, policijski Dodge Charger je stajao uz rub ceste kako bi pomogao vozaču zaustavljenog Mercedesovog SUV-a.

U jednom trenutku u Dodge je udario Tesla Model 3 te se odbio prema Mercedesu. Vozačica Tesle naknadno je izjavila kako je upravljanje automobila bilo prepušteno Teslinom autopilot sustavu autonomne vožnje. 

Fotografije objavljene na društvenim mrežama svjedoče silini kojom je Tesla udario u lijevu stranu Dodgea. Uz Dodge je stradao i Mercedes, dok je Tesli otpao kotač. Dobra je vijest da u nesreći nitko nije stradao.

Do nesreće je došlo samo nekoliko tjedana nakon što su američka regulatorna tijela pokrenula istragu vezanu za rad Teslinog autopilot sustava. NHTSA izvještava o 11 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali Teslini automobili s uključenim autopilotom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije