dolazak američkog giganta

Tesla do kraja godine stiže u BiH: Novi poslovi donose i nova radna mjesta

Tesla
BHRT
29.01.2023.
u 19:58

"Pošto smo mi većinska njemačka tvrtka proslijedit će nam prozvodnju i vrstu proizvoda koje mi radimo i držimo monopol za autoindustriju“, kaže Maletić

Dok mladi masovno odlaze iz zemlje, posljednju nadu za ostanak ulijeva otvaranje novih radnih mjesta. U protivnom prijeti nam budućnost "zemlje staraca". Na sreću, još ima pozitivnih priča. Takva nam upravo stiže iz Bijeljine, gdje američka kompanija „Tesla“, u vlasništvu Elona Muska, do kraja godine dolazi u Bosnu i Hercegovinu. Tu informaciju za BHRT potvrdili su u poduzeću „PASS“ koje se bavi proizvodnjom dijelova za autoindustriju.

Kompanija „PASS“ iz Bijeljine, koja proizvodi savitljive cijevi za autoindustriju, do kraja godine proizvodit će i dijelove za čuvene električne automobile kompanije „Tesla“, kažu iz ove tvrtke, koja je u većinskom vlasništvu njemačke kompanije Pass automotive east, javlja BHRT

Rado Maletić, ravnatelj tvrtke „PASS“, Bijeljina kaže kako se pregovori vode na veliko. 

"Nadam se da će krajem godine doći famozni Tesla. Radimo crijeva za protok tlaka, zraka, ulja, goriva. Pošto smo mi većinska njemačka tvrtka proslijedit će nam prozvodnju i vrstu proizvoda koje mi radimo i držimo monopol za autoindustriju“, kaže Maletić. 

Kao razloge za dolazak američkog giganta u Bosnu i Hercegovinu Maletić navodi jeftinu radnu snagu i visoke kvalitete. U PASS-u se već proizvode dijelovi za brojne svjetske kompanije.

"Kada otvorite haubu od automobila sve što vidite u motoru, sve se to proizvodi kod nas u Passu. Imamo preko 300 proizvoda renomiranih porizvođača, radimo za Audi, Folksvagen, BMV.", kaže Miodrag Đurković, smjenovođa u tvrtki “PASS”, Bijeljina.

Trenutno zapošljavaju više od tisuću radnika, a očekuju da će novi poslovi donijeti i nova radna mjesta.

Radnica tvrtke „PASS“ Milica Rudan kaže kako ona radi na poslovima montaže dijelova za auta. 

"Svaki posao ima svoju težinu, ali u biti kad se snađete onda je sve mnogo lakše“, navodi Rudan.

U bijeljinskoj tvornici uvjereni su da će pregovori njemačkih partnera sa “Teslom” uroditi plodom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?