zbog odgode vojne vježbe

Tegeltijin zahtjev stigao u Parlament BiH: O Podžićevoj smjeni 26. listopada?

13.10.2021.
u 19:53

Zahtjev Zorana Tegeltije, predsjedatelja Vijeća ministara BiH, za smjenu Sifeta Podžića, ministra obrane BiH, stigao je u Parlamentarnu skupštinu BiH, potvrđeno je za Nezavisne novine u Parlamentu BiH.

Podsjetimo, Tegeltija je zahtjev za Podžićevu smjenu uputio zbog njegove odluke da odgodi zajedničku vojnu vježbu Vojske Republike Srbije i Oružanih snaga BiH, koja je planirana na Manjači.

Nezavisne saznaju da bi sjednica Zastupničkog doma BiH, na kojoj bi bila razmatrana Podžićeva smjena, trebala biti održana 26. listopada, iako još na službenoj stranici Parlamentarne skupštine BiH nema informacije o tome.

Već ranije zastupnici iz FBiH su najavili kako neće podržati Podžićevu smjenu.

Zakon o Vijeću ministara BiH nalaže da predsjedatelj Zastupničkog doma BiH od trenutka kada zahtjev za smjenu stigne u  parlament ima rok od 15 dana da sazove sjednicu s obveznom točkom dnevnog reda. 

S obzirom na to da predstavnici iz Republike Srpske poštuju odluku Narodne skupštine RS da ne odlučuju u institucijama BiH zbog nametnutog Inzkovog zakona, pitanje je kakva će biti sudbina i ovog zahtjeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?