CIKBiH

Tegeltija ispunjava uvjete za izbor za predsjedatelja VMBiH

22.08.2019.
u 13:00

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine danas je na sjednici potvrdila da kandidat za predsjedatelja Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Naime, postupajući po zahtjevu Predsjedništva BiH, kao organa nadležnog za imenovanje predsjedatelja Vijeća ministara BiH, SIP BiH je u skladu s i na osnovu ovlaštenja iz člana 10b. i 10c. Zakona o Vijeću ministara BiH utvrdila da predloženi kandidat za predsjedatelja Vijeća ministara BiH, Zoran Tegeltija, ispunjava sve potrebne uvjete za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je u postupku provjere utvrdila da predloženi kandidat trenutno obavlja dužnost narodnog izaslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

U slučaju da Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje ovog kandidata SIP BiH će postupiti u skladu s odredbama člana 1.10. Izbornog zakona BiH, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP BiH.              

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?