Širokobriješka Udruga umirovljenika održala godišnju skupštinu

Pomoć najugroženijima, organizirani zimnica i ogrjev, cjepivo protiv gripe...

storyeditor/2024-05-16/mir.png
Pero Zelenika
17.05.2024.
u 17:30

Na redovitoj izvještajnoj godišnjoj skupštini Udruge umirovljenika Široki Brijeg, koja je jučer održana u prostorijama Kluba umirovljenika, iznesene su aktivnosti udruge u protekloj godini te planovi rada za godinu koja je već u tijeku. Također je pročitano financijsko izvješće za prošlu te plan za tekuću, 2024. godinu, piše Večernji list BiH.

Opširno izvješće o radu za prošlu godinu pokazalo je kako je Udruga umirovljenika nizom svojih aktivnosti, kako prethodnih tako i tijekom protekle godine, pokušala unijeti više radosti u ovim teškim trenucima za najugroženiju skupinu osoba.

Izleti i dodatne aktivnosti

Kako su istaknuli neki od govornika, većina umirovljenika za golo preživljavanje mora tražiti pomoć od djece i rodbine.

Iz izvješća o radu za proteklu, 2023. godinu vidljivo je kako je udruga izletima, materijalnom pomoći članovima, organiziranom opskrbom zimnice i ogrjeva, cijepljenjem protiv gripe, participaciji pri odlasku na jednodnevne odlaske na more, stručnom pomoći i slično u potpunosti ispunila svoj plan koji je usvojen prije godinu dana.

Prema tome izvješću, tijekom 2023. godine organizirani su izleti u Vepric kod Makarske, izlet u Blidinje te Travnik na grob sluge Božjeg fra Petra Barbarića. S ponosom je istaknuto kako je najugroženija skupina članova udruge, njih 120, za Božić dobila pomoć u iznosu od 100 KM.

- Ovom prigodom moram posebno zahvaliti našim sponzorima, na prvom mjestu Gradu Širokom Brijegu te Miškić busu, koji su nam umnogome pomogli u realizaciji našeg plana za prošlu godinu. Plan za ovu godinu sličan je prošlogodišnjem, s tim da u skladu s potrebama i željama naših članova možemo odabrati i neke druge destinacije za izlete, ali i neke dodatne aktivnosti. Također sam vas dužan upoznati da na svojim sastancima, kako na razini Federacije tako i države, pokušavamo utjecati na poboljšanje materijalnog položaja umirovljenika. Ne ide to baš lako, ali u tijeku su razgovori i aktivnosti koji će, vjerujem, dati rezultate - rekao je predsjednik udruge Slavko Hrkać – Slavka.

Kako bi unijeli malo više radosti u život osoba treće dobi, udruga ove godine dva puta mjesečno organizira druženje pod nazivom "Vesela mirovina". Kako rekoše na druženju, ako je mizerna, ne mora biti i tužna. Tako se na tim druženjima pjevaju ganga i bećarac, čuje se zvuk svirale, frule, usne harmonike i drugih instrumenata koji su obilježili prošlost ovog kraja. A kakav bi to bio skup da se na njemu ne čuju gusle, često s novim tekstovima guslara i tekstopisca Mate Anića.

Financijsko izvješće za proteklu godinu pokazalo je kako udruga svoje aktivnosti izvršava samo onoliko koliko je predviđeno planom, ne ulazeći u dugovanja, naprotiv, tu nešto sredstava i ostane za možda još težu situaciju.

Prihvaćena izvješća i planovi

Nakon rasprave i sitnih primjedbi pojedinih članova udruge, izvješća i planovi za tekuću godinu su prihvaćeni. Širokobriješkoj udruzi, što je najvažnije, ne nedostaju članovi. Skupina od više od 2000 članova iz godine u godinu postaje sve masovnija. Tako je tijekom protekle godine udruzi pristupilo 213 novih članova.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?