brojne prijetnje

Tatjana Piloš ruši predrasude, prva žena zavarivačica na TE Ugljevik

25.07.2021.
u 14:17

 Na remontu Termoelektrane Ugljevik prvi put je kao zavarivač radila žena - Tatjana Piloš iz Broda koja je zaposlena kao variocu preduzeću "DM montaža", objavljeno je na web-stranici Termoelektrane.

Piloševa je završila srednju turističku školu, ali zbog nemogućnosti da nađe posao u struci odlučila je da prihvati obuku za varioca, nakon čega je dobila i posao, piše Srna. 

Time Piloševa ruši predrasude da je posao zavarivača rezerviran za muškarce.

Remont u ugljevičkoj termoelektrani je Piloševoj bio prvi teren, a pored rada u timu s kolegama i ispunjavanja zacrtanih normi, ona želi da nauči elektrovarenje.

Prema njenim riječima kolege su je odlično prihvatile, te da je u poslu važno biti predan i marljiv, pa rezultati neće izostati.

"Ne treba odustati kada vam upute prvu kritiku, već treba uporno težiti ostvarenju zacrtanog cilja", kazala je Piloševa.

Ona ističe i da nije željela životariti kod kuće, da čeka da je roditelji izdržavaju, nego je gledala gdje ima posla i što može učiniti za sebe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije