talijanska slastica

Tako kremasto i slasno! Najlakši recept za fini tiramisu u čaši

shutterstock
14.03.2021.
u 17:31

Tiramisu je tradicionalna talijanska slastica napravljena od piškota umočenih u kavu, premazana bogatom kremom na bazi mascarpone sira te posipana kakaom.

Uspješnost i struktura kolača ovisi o omjeru kave i piškota, odnosno koliko ćete dugo kekse umakati u tekućinu. Prekratko umakanje keksa u kavi rezultirat će pretjerano suhim kolačem, dok će predugo umakanje dovesti do nestabilnog deserta koji se rastapa u tekućini.

Srećom, postoje i mali trikovi za pripremu ove slastice. Cijeli desert možete napraviti s nekim kraticama – u čaši, piše punkufer.hr

Sastojci:

250 grama sira mascarponea
85 grama kondenziranog mlijeka
75 ml hladne vode
5-6 piškota
3 žlice instant kave
3 žlice likera od kave
2 žlice vruće vode
1 žlica ekstrakta vanilije
1 žlica kakaa u prahu

Priprema:
1. Mikserom istucite mascarpone, kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije u glatku gustu kremu.

2. Pomiješajte instant kavu s vrućom vodom i dobro promiješajte. U instant kavu potom ulijte hladnu vodu i liker od kave.

3. Otrgnite komadiće piškota i umočite ih u pripremljenu tekućinu od kave. Držite ih umočene par sekunda, pa ih prebacite u čašu po želji.

4. Preko kreme od mascarponea dodajte namočene piškote. Ponavljajte postupak dok ne ispunite čašu do vrha.

5. Na kraju posipajte kakaom u prahu.

6. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije