Od 20. studenoga do 18. prosinca

Svjetsko prvenstvo u nogometu ''Katar 2022'' u programima BHRT-a

BHRT
Armin Durgut/PIXSELL
07.11.2022.
u 11:32

Od 20. studenoga do 18. prosinca 2022. BHRT kao vlasnik TV prava za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, koje će se prvi put u povijestui održati u zimskom razdoblju, za svoje gledatelje će osigurati bogat sportski program.

Spektakularno otvaranje Svjetskog prvenstva počinje u 15.45, a iz studija BHT1 pozdravit javljanje počinje u 15.30, navode iz BHRT-a.

Uzimajući u obzir popularnost nogometa u našoj zemlji, tradiciju prijenosa svih utakmica s prethodnih prvenstava, ali i obligacijske sadržaje i termine koje nalaže FIFA, u razdoblju Svjetskog prvenstva doći će i do reorganizacije programske sheme BHRT-a.

Foto: FIFA

BHT1

Uz partnersku suradnju s kompanijom BH Telecom, BHRT će za njene platforme i korisnike ustupiti prijenose 18 utakmica, 12 iz grupne faze, te četiri u osmini finala i dvije u četvrtini finala.

Inače, u sklopu realizacije Mundijala, Sportski program BHT1 će, sa svim raspoloživim kapacitetima i maksimalnim angažmanom, pored direktnih prijenosa i snimkia realizirati i posebnu emisiju koja će sadržavati obavezne highlightse odigranih utakmica određenog dana u maksimalnom trajanju od 10 minuta, a koje će uz voditelja uživo analizirati i naši stručni konzultanti i gosti.

Stalni stručni gosti bit će Amar Osim i Slaven Musa u jednom paru, te Dželaludin Muharemović i Igor Janković u drugom paru. Također će im se povremeno pridružiti i profesor Mensur Dogan, novinar Sanjin Latifić i bivši nogometni sudac Mesud Peljto. 

Osim toga u sadržaju emisije bit će uvršteni i prigodni prilozi novinara. Novitet u svim emisijama koje će producirati bit će i nova 3D tehnologija (Stype Kit System) koja će u studiju BHT1 omogućiti 3D prikaze izabranih igrača sa statističkim parametrima, te virtuealnim formacijama prije početka utakmice, što će praćenje studijskih sadržaja gledateljima približiti na poseban način i učiniti ih zanimljivijim.

U okviru svojih programa BHT1 će prije i za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva osigurati popratne sadržaje vezane za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

U programu BHT1 gledatelji će moći pratiti 46 utakmica u direktom prijenosu.

Foto: FIFA

bhrt.ba

Za one koji nisu u svojim domovima ili uz male ekrane utakmice i sve vezano za Svjetsko prvenstvo u Kataru moćiće pratiti putem portala bhrt.a. Bit će dostupna dva streama, BHT1 i BHT HD, kao i stream radija.

Pratite utakmice na vašim mobitelima, laptopima, tabletima i računarima putm stranice ili putem aplikacije za iOS i android sisteme.

NAPOMENA: Zbog pravila Međunarodne nogometne federacije svaki stream putem portala i aplikacije možete pratiti samo u Bosni i Hercegovini.

Najvažnije informacije možete gledati i na odjelu stranice posvećenom za Qatar 2022.

Foto: FIFA

BHR1

BH radio 1, tijekom trajanja SP u Kataru, planira direktno prenositi cijeli tok 31. utakmice, ostali susreti bit će praćeni kroz redovite programske sadržaje u emisijama Informativnog programa (Jutarnji dnevnik, Podnevne vijesti, Novosti i Večernje vijesti), te Zabavno-vođenog programa (emsije "Otvoreni studio" i"Epicentar").

Takođe, SP BH radio 1 najavljuje i u emisiji "Ritam sporta" u subotu, 19. studenoga od 15,10 do 18,00 sati kroz stručni komentar predstojećeg Mundijala, izjave aktera (sa naglaskom na Srbiju i Hrvatsku), ankete, raspored utakmica i prezentiranje onoga što pretplatnici mogu pratiti u programima BHRT-a.

Sadržaje vezane za SP u Kataru BH radio 1 imat će i svakog radnog dana u redovnim emisijama "Sport plus" od 15,15 do 15,30 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?