Objašnjenja

Svi koji imaju hrvatsko državljanstvo za Nijemce su Hrvati

njemačka polizei
17.12.2020.
u 10:26

Ulaskom Hrvatske u EU mnogi su Hrvati iz Njemačke iskoristili pogodnosti njemačkog zakona te uz hrvatsko uzeli i njemačko državljanstvo. Time su politički postali i Nijemci, čime su stekli sva prava koja imaju osobe koje su u Njemačkoj rođene. Njemačka je već donijela zakon koji omogućuje svima koji su rođeni u Njemačkoj da postanu njemački državljani, nevezano uz državljanstvo roditelja.

Njemački mediji, kako piše Fenix magazin prenoseći policijska izvješća, svakoga tko ima hrvatsko državljanstvo nazivaju Hrvatom. Jednako je kad je u pitanju i neki drugi strani državljani, bez obzira na to iz koje zemlje dolazi. Pri tome ni policija ni mediji ne istražuju je li ta osoba pravi ili naturalizirani državljanin neke države. 

U Hrvatskoj postoje zakoni za nacionalne manjine, no u Njemačkoj svi su njemački državljani politički Nijemci. Isto tako Nijemci gledaju i na sve hrvatske državljane, odnosno, svi oni koji imaju hrvatsko državljanstvo za Nijemce su Hrvati. Prema tome, tko god s hrvatskim državljanstvom počini kazneno djelo u Njemačkoj, policija ga tretira kao Hrvata i u priopćenjima navodi da je djelo počinio Hrvat. 

Rijetko kada, osim ako nije u pitanju ubojstvo ili neko drugo teže kazneno djelo, u takvim se izvješćima navodi i zemlja njegova podrijetla.
Tako postupaju i s izvješćima sa sportskih terena pa svaki sportaš koji kao hrvatski državljanin osvoji medalju za Hrvatsku za njih je Hrvat.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar VLbriše
VLbriše
17:24 17.12.2020.

Nijemci znaju od kuda je netko , bez obzira na papire . Nepravedno , ali ste u pravu , tko ima hrvatski pašoš je automatski i Hrvat .

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije