Odjeci održanog festivala gastronomije, glazbe i zabave u Širokom Brijegu

Svi izlagači slažu se u ocjeni da je širokobriješki Street Food Fest najbolji festival takve vrste u širem okruženju

Foto: Jabuka.tv
1/4
24.07.2023.
u 13:03

Dodjelom festivalskih nagrada te nastupom bendova The Splitters i Silente završen je trodnevni Street Food Fest 2023., što je po četvrti put upriličen na Festivalskom trgu parka Sajmište u Širokom Brijegu. Apsolutni pobjednik ovog festivala gastronomije, glazbe i zabave je Širokobriježanin Matej Šušak, Profa23, trenutačno glavni chef dvaju dubrovačkih restorana, koji je brojne posjetitelje SFF-a 2023. oduševio korejskim sendvičem, bao buns pecivima s janjetinom te jelima iz woka. Njemu je pripala nagrada Chef's choice po izboru chefova 12 izlagača, koji su se međusobno ocjenjivali, te prva nagrada publike. Šušak je pohvalio organizatore i istaknuo:

- Definitivno je ovo najbolji street food festival u regiji!

Drugo mjesto po izboru publike osvojila je Reshetka Internation – Đurina hiža iz Varaždinskih Toplica. Ovaj izlagač oduševio je brojne posjetitelje jelom “Harambaša” sa sastojcima od junjećeg, ovčijeg i goveđeg mesa, livanjskog sira, uz namaz od lučenice, jedinstven homage tradicionalnoj hercegovačkoj kuhinji. Primajući nagradu, predstavnik Đurine hiže kazao je:

- Najbolji se igde i ikada!

Junk by chef Severin, podrijetlom iz Čitluka s bogatim iskustvom iz Europe, trenutačno glavni chef mostarskog restorana Taboo, osvojio je treće mjesto. U ponudi je imao jela sa zanimljivim nazivima, kao što su “Kokošinjac” i “Štala”!

Festivalske nagrade uručio je legendarni gastronomski guru Stevo Karapandža. Bio je oduševljen organizacijom festivala te atraktivnom i raznolikom ponudom jela.

- Ovo je fantastično, na širokobriješkom SFF-u ne treba ništa mijenjati. Posebno sam zadovoljan urednošću štandova, kazao nam je Karapandža.

Svi izlagači slažu se u ocjeni da je Street Food Fest u Širokom Brijegu najbolji festival takve vrste u širem okruženju!  Razgovarali smo s Karapandžom koji je slavu stekao u nekadašnjoj televizijskoj emisiji “Male tajne velikih majstora kuhinje” TV Zagreb, u kojoj je sudjelovao s glumcem Ivom Serdarom, a potom s Oliverom Mlakarom. Kaže nam da se sretne s Oliverom na nekim gastronomskim događanjima.

Tri su se dana i noći širokobriješkim parkom Sajmište širili miomirisi gastronomskih delicija, ali i zvuci brojnih zvučnih glazbenih izvođača. Odjeci ovog festivala gastronomije, glazbe i zabave dospjeli su do Crne Gore, Dalmacije, Zagorja… U glazbenom dijelu programa SFF-a 2023. nastupili su Limena glazba Široki Brijeg, mladi glazbenik Tracki, crnogorski hip-hop duo Who See, DJ Mayer;  mladi punk-rock band iz Širokog Brijega Rock trajanja, legendarni hrvatski rock band Opća opasnost, koji je na ovom festivalu proslavio svoj 30. rođendan,  DJ Kiiwi, splitski bend The Splitters i dubrovačka rock grupa Silente.

Organizatori SFF-a 2023. osigurali su zabavni program u više festivalskih zona. I najmlađi su došli na svoje. Zona Kids corner ponudila je zabavu za najmlađe posjetitelje, društvene igre uz animatore, bojanje lica, modeliranje balona, šetača na štulama, gutača vatre… U okviru festivalskog programa posjetitelji su imali prigodu razgledati i izložbu radova s likovne kolonije “Gostuša”, koja je upriličena u suradnji sa širokobriješkom galerijom Vrba. Bogata gastronomska  ponuda, atraktivni glazbeni gosti i popratni festivalski program uz osvježavajuću rijeku Lišticu privukli su tisuće i tisuće zadovoljnih posjetitelja, ne samo iz Širokog Brijega. Neme nikakve sumnje da će i sljedeće, peto izdanje širokobriješkog Street Food Festa biti za – čistu peticu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije