Intervju: prof. dr. Ljerka Ostojić

Sveučilište u Mostaru pozicionirano kao poželjna i kvalitetna visokoškolska institucija

01.10.2017.
u 10:00

Sveučilište u Mostaru novu akademsku godinu započinje u ponedjeljak, drugog listopada, s novim vodstvom na čelu s rektorom prof. dr. Zoranom Tomićem. U proteklom mandatnom razdoblju rektorice prof. dr. Ljerke Ostojić na uspješno su provedeni brojni projekti koji su poboljšali kvalitetu rada i nastavne procese na svim razinama ove visokoškolske institucije.

Rektorice, što je ključna točku koju biste prvu izdvojili u proteklom mandatu?

Izazovi visokoškolskog obrazovanja s kojim se suočavaju brojne visokoškolske institucije su veliki, međutim sveučilište kroz različite napore pokušava održati razinu kvalitete studijskih programa, stoga i unatoč svim izazovima sveučilište i dalje stvara kompetentan i priznati kadar tržištu rada, nadasve na području Bosne i Hercegovine. Iznimno sam ponosna na činjenicu da smo na Sveučilištu u Mostaru pokrenuli nove studijske programe kao odgovor potrebama i željama današnjeg vremena i gospodarskog okruženja.

Koji su to novi studijski programi na Sveučilištu?

Uvijek stavljam naglasak na kvalitetu obrazovanja, iz razloga jer je to jedini način da osiguramo prepoznatljivost pored drugih visokih škola u BiH. Pokrenuti su: preddiplomski Studij elektrotehnike na Fakultetu strojarstva i računarstva, preddiplomski Studij prometa i logistike.

Na FPMOZ-u su pokrenuti: Smjer cestovni promet u okviru Odjela promet i logistika, te Edukacijska rehabilitacija, modul Inkulzivna edukacija i rehabilitacija. Potom preddiplomski Studij kriminalistika i sigurnosni menadžment na Pravnom fakultetu i Dentalna medicina na Medicinskom fakultetu. U okviru postojećeg sveučilišnog preddiplomskog i diplomskog Studija poslovna ekonomija pokrenut je novi Smjer poslovanje s EU na Ekonomskom fakultetu. Na Građevinskom fakultetu pokrenut je Studij Arhitektura i urbanizam. Studij logopedije i poslijediplomski doktorski studij Jezici i kulture u kontaktu pokrenuti su na Filozofskom fakultetu.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?