veleposlanica Švedske

Švedskoj potrebni dobri partneri u BiH, a SBŽ ima veliki potencijal

17.12.2019.
u 13:43

Tahir Lendo naglasio je da Vlada Švedske pruža značajnu pomoć BiH u oblastima demokratizacije, ekonomije i zaštite okoliša

Švedska kroz program razvojne suradnje pomaže Bosni i Hercegovini u brojnim procesima, a nastavit će podržavati i njena nastojanja za integriranje u Europsku uniju (EU), izjavila je danas u Travniku veleposlanica Švedske u BiH Johanna Strömquist, nakon sastanka u Vladi Srednjobosanske županije (SBŽ).

Ističući da je švedski program razvojne suradnje usmjeren na reformske procese koji će omogućiti BiH približavanje EU, veleposlanica Strömquist naglasila je kako su njenoj zemlji za to potrebni dobri partneri u BiH.

- SBŽ ima veliki potencijal i pruža prilike u raznim oblastima, tako da smo danas razgovarali o tekućim projektima suradnje i budućim mogućnostima - kazala je novinarima.

Premijer SBŽ-a Tahir Lendo naglasio je da Vlada Švedske pruža značajnu pomoć BiH u oblastima demokratizacije, ekonomije i zaštite okoliša, te da je i na današnjem sastanku razgovarano o daljnjim mogućnostima.

Veleposlanica Strömquist i predstavnici Vlade SBŽ-a posjetili su kompaniju "Maguba" u Turbetu kod Travnika, koja se bavi proizvodnjom švedskih klompi.

- Danas smo i u posjeti tvrtke koje imaju kapital iz Švedske i to je priča o ljudima porijeklom iz BiH koji su zajedno sa Šveđanima napravili modernu tvornicu i zaposlili mlade ljude. To je, također, lijep primjer za sve koji misle ulagati u ovoj županiji- kazao je Lendo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije