Čitluk

Svečano obilježen Dan Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
25.11.2016.
u 10:00

Jučer, u četvrtak, učenici i djelatnici Srednje škole u Čitluku na svečan način obilježili su Dan svoje škole i 39. godišnjicu osamostaljenja te čitlučke srednjoškolske ustanove koja s ponosom nosi ime istaknutoga i svjetski poznatog pokojnog međugorskog svećenika i karizmatika dr. fra Slavka Barbarića. Proslava Dana škole počela je polaganjem cvijeća, paljenjem svijeća i kratkom molitvom pokraj fra Slavkova groba u međugorskom groblju Kovačica, a nastavljena brojnim sportskim natjecanjima učenika. Potom je u predvorju prekrasne nove školske zgrade upriličena priredba s vrlo bogatim i raznovrsnim kulturno-zabavnim programom koji su sa svojim profesorima osmislili i izveli članovi brojnih sekcija i Vijeća učenika te škole.

Bogat i raznovrstan program

Uz učenike, njihove roditelje te sadašnje i bivše djelatnike škole, obilježavanju Dana čitlučke Srednje škole nazočili su i predstavnici političkog, gospodarskog, crkvenog, kulturnog, društvenog, političkog i javnog života Brotnja te predstavnici Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Inspektorata i Zavoda za školstvo iz Mostara. Na početku svečanosti odana je počast svim pokojnim djelatnicima, učenicima, utemeljiteljima škole i pokojnom dr. fra Slavku Barbariću. Potom je o radu škole govorila ravnateljica Adela Škutor koja je učenicima i djelatnicima čestitao Dan škole, a gostima i uzvanicima poželjela dobrodošlicu i zahvalila im što podržavaju rad nastavnih i izvannastavnih aktivnosti. Osim sportskim natjecanjima, Dan čitlučke Srednje škole svečano je obilježen brojnim glazbenim točkama, recitacijama, izvedbom dijaloga Cesarić - Ujević, nastupom školskog zbora i pjevača.

Nagrade i priznanja

Na obilježavanju Dana škole u zasluženu mirovinu svečano je ispraćeno dvoje dugogodišnjih djelatnika - donedavni ravnatelj Velimir Pinjuh i profesorica Draga Volarić, kojima je ravnateljica Škutor u znak zahvalnosti uručila vrijedne umjetničke slike. Tijekom svečanosti je ravnateljica uručila vrijedne knjige Jeleni Pehar, Katarini Vasilj i Dori Pinjuh, koje su napisale tri najbolja literarna rada o temi “Ono što posjedujemo jest danas - jučer i sutra ne postoji”. Također je predsjednik Školskog odbora Boško Pehar uručio priznanja pobjednicima u sportskim natjecanjima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije