U župnoj crkvi u Tolisi

Svečani zavjeti mlade časne sestre Suzane Benković iz Ugljare: "Evo me"

15.08.2023.
u 19:15

U župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Tolisi bilježimo svečani čin, poseban za cijelu župu. Mlada časna sestra, župljanka Suzana Benković iz Ugljare, položila je svečane zavjete, piše Večernji list BiH.

Pred oltarom Kristovim izrekla je svoje doživotno "Evo me!". Suzana Benković kći je Đure i Luce r. Reljić. Rođena je 8. srpnja 1996. u Vinkovcima, sakramente je primila i svečane zavjete položila u Tolisi. Svoj redovnički život zasad nastavlja živeći i studirajući u Sarajevu.

U prisutnosti časnih sestara svoje družbe Školskih sestara franjevki iz Bosansko-hrvatske provincije Krista Kralja, fratara i svoje obitelji i prijatelja, predala je svoj život Zaručniku Isusu Kristu, čemu svjedoči i prsten koji je u obredu zavjetovanja primila kao znak vjernosti Bogu i ustrajnosti u zavjetima siromaštva, čistoće i poslušnosti, ističu u župi, duhovnom središtu Posavine. Sveto misno slavlje predvodio je prof. dr. fra Ivan Šarčević uz koncelebraciju domaćeg župnika i gvardijana toliškog samostana fra Marija Jurića i ostalu braću svećenike.

U homiliji fra Ivan je govorio o važnosti odaziva na redovnički poziv koji treba biti slobodna životna odluka koja će biti svjedočanstvo drugima da se i velike odluke mogu donijeti za cijeli život, pa čak i u mladosti. Osim toga, slobodno prihvaćeni i življeni zavjeti jesu jedna vrsta empatije s onima koji siromaštvo, čistoću i poslušnost ne biraju slobodno kao redovnici, nego su ih životne okolnosti prisilile da budu siromašni, usamljeni i prisilno poslušni. Stoga, redovništvo je životni poziv uvijek potreban društvu i Crkvi kao svjedočanstvo potpunije predanosti Bogu, ali i ljubavi prema bližnjemu. S. Suzani čestitali su na kraju mise č. s. Željka Dramac, provincijalna ministrica, uime zajednice sestara, i fra Mario Jurić uime fratara i župne zajednice.

- I ovim putem želimo s. Suzani obilje Božjeg blagoslova, mir i ustrajnost na redovničkom putu te da je prati zagovor Djevice Marije i sv. Franje Asiškog - poručili su joj iz rodne župe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije