sastanak

Sutra susret lidera zemalja zapadnog Balkana u Sarajevu

07.05.2019.
u 16:36

"Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta" fokus je Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se od sutra održava u Sarajevu.

S obzirom na to da je upravo regionalna suradnja ključna za ekonomski napredak i stabilnost regije, glavni grad naše zemlje će, ovim povodom, ugostiti i lidere zemalja zapadnog Balkan.

O ključnim temama za regiju u srijedu će raspravljati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Kosova Hashim Thaçi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev. Bosnu i Hercegovinu će, u ovom dijelu programa, predstavljati predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

Pored do sada postignutih rezultata, postojećih izazova, te planova za naredno razdoblje, lideri zemalja zapadnog Balkana će se uključiti i u raspravu o brojnim temama ekonomske i političke prirode, od važnosti za cijelu regiju.

Sastanak će biti praćen interaktivnim panelom, odnosno prezentacijama ministara na temu investicijskih potencijala svake od ovih zemalja. Kroz pitanja i odgovore, omogućena je i neformalna rasprava sa svim prisutnima, koja će stranoj publici osigurati kompletnije razumijevanje cjelokupne regije zapadnog Balkana.

BiH će tijekom tri dana ugostiti više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih dužnosnika (guverneri EBRD-a, ministri financija, ekonomije, trezora ili Centralne banke) te predstavnika organizacija civilnog društva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije