mostar

Sutra sjednica Kolegija Skupštine HNŽ, uskoro i sjednica

07.10.2019.
u 09:49

U Skupštini HNŽ-a sutra bi trebala biti održana sjednica Kolegija ovog zakonodavnog tijela na kojoj će se raspravljati i o dnevnom redu iduće sjednice. S obzirom da Skupština HNŽ nije zasjedala više od pola godine, za očekivati je kako će dnevni red sjednice biti obiman i kako će se na njemu naći brojni prijedlozi zakona, inicijative, odluke, piše Ero.tel.

Šerif Špago koji je imenovan za predsjedatelja Skupštine HNŽ prošloga tjedna najavio je kako će sjednica biti održana u roku od 15 dana. Prošlo je već pet.

-Sjednica će uskoro biti održana i očekujemo kako će Skupština početi raditi pojačanim tempom kako bi se nadoknadilo izgubljeno vrijeme. Paralelno s ovim će se raditi na procesu imenovanja nove županijske Vlade i tada bi trebali imati situaciju u kojoj će i izvršna i zakonodavna vlast u Hercegovačko – neretvanskoj županij početi raditi u punom kapacitetu. Prošlo je godinu dana od izbora i vrijeme je da se ovi procesi konačno završe – rekli su za Ero.tel sugovornici iz Skupštine HNŽ.

Nakon konačnog kompromisa SDA i HDZ-a BiH, te pomaka u procesu formiranja vlasti, ostaje za vidjeti hoće li konačno biti odblokiran i projekt kreditnog aranžmana za zdravstveni sustav HNŽ-a. Iznos veći od 30 milijuna maraka već godinu dana čeka na realizaciju zbog blokade koju je konstruirao ministar financija HNŽ Adnan Faladžić, a saudijski kreditor je već dva puta pismeno upozoravao kako će povući sredstva ukoliko se uskoro ne krene sa realizacijom predviđenih projekata. Faladžićeva blokada je jedini razlog zbog kojeg još nije počela izgradnja nove Klinike za dječje bolesti SKB Mostar. Politika je čak ugrozila i taj projekt.

Politička blokada u ovoj županiji i uvjetovanja koja su došla od strane SDA uvelike su koštala građane ove županije. Još uvijek nije došlo do izmjena Zakona o zaštiti obitelji sa djecom, nije riješeno pitanje šuma ili pak djelovanja turističkih zajednica. Sve to ovoj županiji stvara štetu koja se broji u milijunima maraka, a dodatni razlog za zabrinutost je što takve činjenice izgleda ne uznemiravaju nikoga iz političkog života.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?