14. Večernjakov pečat

Tko su kandidati za osobu godine?

Silueta
Foto: Thinkstock
26.02.2015.
u 10:24

Sutra objavljujemo 150 kandidata za Osobu godine

Političari, gospodarstvenici, crkveni velikodostojnici, sportaši, liječnici, glumci, humanisti, pjevači, filmski radnici, “obični” ljudi..., koji su u prošloj godini ostavili najviše traga u Bosni i Hercegovini našli su svoje mjesto na Večernjakovu popisu kandidata za Osobu godine 2014.

Od sutra, cijenjeni čitatelji, pred sobom ćete imati popis onih koji su, po izboru Večernjakovih novinara, obilježili godinu iza nas.

Među njima bit će i “Osoba godine”.

Proteklih trinaest godina ovaj izbor nametnuo se kao jedan od najznačajnijih i najrelevantnijih u BiH, ali i regiji. Pečat je postao broj jedan društveni događaj kojemu će nazočiti brojni ugledni gosti iz regije, Europe i svijeta.

“Pečat za Europu”

Ovogodišnji Večernjakov pečat odvija se pod motom “Pečat za Europu”, a održava se u povodu 20. obljetnice od potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma. Tim povodom, u sklopu Večernjakove manifestacije, a u suradnji s OESS-om bit će organiziran okrugli stol pod nazivom “Dayton plus 20” na kojem će sudjelovati eminentni gosti iz svijeta politike i društva. Gosti Večernjakova pečata, ali i višemilijunski auditorij pred malim ekranima, moći će uživati i u bogatom kulturno-zabavnom programu za što će se pobrinuti Revijski orkestar, Akademski pjevački zbor Pro musica te brojni glazbeni umjetnici, plesači i zvučna imena domaće, ali i europske glazbene scene.

Na pozornici Kosače sveukupno će biti više od 120 izvođača. Za ovogodišnji “Večernjakov pečat” radi se i posve nova scenografija za koju je zadužen Javni servis BHRT i tvrtka “Pro Stage”. I onako predivna dvorana zabljesnut će u još ljepšem sjaju. Zvjezdani pečat ukrasit će i domaće mažoretkinje koje će na crvenom tepihu tradicionalno dočekati Večernjakove goste.

Pripreme za ovaj veličanstveni međunarodni društveni događaj traju već mjesecima, a odvijaju se po cijelome svijetu.

Suorganizator 14. Večernjakova pečata je BHRT, a medijski pokrovitelj Hrvatska radiotelevizija (HRT), i oni će izravno prenositi gala-spektakl iz Mostara.

Poruka svijetu

Prijenos će raditi vrhunski profesionalci s najboljom tehničkom opremom jer, jasno, sve mora biti na visokoj razini kako to i dolikuje ovakvoj manifestaciji.

S tim u vezi, prvi put televizija BHT 1 će cijeli događaj snimati u digitalnoj SD tehnici i tako najljepšu sliku iz Mostara poslati u cijeli svijet. Također, izravni prijenos moći će se slušati i gledati i preko portala Prvi.tv, BH Radija i Radija Herceg Bosne te oko pedeset drugih radijskih postaja u zemlji i inozemstvu. Događaj će u odgođenoj snimci prikazati i druge komercijalne televizije koje su za to pokazale zanimanje.

Posebno smo ponosni što je visoko pokroviteljstvo nad Večernjakovim izborom Osobe godine jednoglasno prihvatilo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, koje je našu manifestaciju prepoznalo i podržalo kao događaj od iznimne društvene važnosti.

Stoga vas, cijenjeni čitatelji, pozivamo da budemo zajedno i ovoga, 26. ožujka s početkom u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskoga doma “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru na 14. Večernjakovu pečatu!

Komentara 2

RO
rosa
15:11 26.02.2015.

Nemojte zaboraviti "akademika". Ako je sličnu nagradu Čova "zaslužio" kod Baje u Banja Luci, "pošteno" bi bilo da se to potvrdi i u Mostaru. Ili će Čova dug vratiti Baji.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?